Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Notering biggen blijft gelijk, met moeite

De definitieve beursnotering van biggen blijft voor de vierde week staan op €32 per big. Dat betekent dat het prijsverschil met vorig jaar gelijk blijft, namelijk €15,50 per big.

Dat de prijzen stabiel zijn gebleven is meer ingegeven door het absoluut lage niveau dan door de werkelijke marktsituatie. Die is namelijk ronduit slecht. De afgelopen weken hebben de oplopende varkensprijzen het verder zakken van de biggennotering kunnen voorkomen. Nu de varkensmarkt er minder rooskleurig voor staat, is het de vraag of dit blijft lukken.

Er zijn voor de huidige markt veel biggen en het goed kunnen plaatsen is een hele kunst. Vanzelfsprekend zijn het vooral varkenshouders in de vrije markt die dat ondervinden. Export van biggen biedt weinig soelaas. In grote delen van Europa zijn de financiën slecht en/of staan er Deense biggen te trappelen.
Gezien het lage niveau van de prijs en de wetenschap dat een prijsverlaging nauwelijks nog effect heeft op deze handel is de kans groot dat de prijzen de komende dagen met moeite gelijk blijven. Maar als de varkensprijzen de komende weken zakken, zal een bodem in de biggenmarkt waarschijnlijk niet houdbaar zijn.
Prognose: biggenprijzen met moeite stabiel

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u via de volgende link in Boerderij op Maat:
Diverse biggenprijzen

Rene Stevens

Eén reactie

  • kalkar

    Vreemd dat de biggenprijs niet zakt bij een slechte vraag. Biggenprijs is dus politiek, ging het met de vette ook maar zo.

Of registreer je om te kunnen reageren.