Varkenshouderij

Achtergrond 3195 x bekeken 1 reactie

Duitse varkensprijs vijf cent hoger; Nederlandse slachterijen plus vier

De Duitse Vereinigungspreis is met 5 cent gestegen en staat nu op €1,53. Dat de notering steeg, was geen verrassing. De grote vraag was met hoeveel de prijs zou stijgen.

Slachterij Tönnies geeft aan dat zij de prijs eveneens verhoogt naar €1,53, maar dat het bedrijf mogelijk vrijdag minder gaat slachten; dit omdat de vleesmarkt moeizaam is. De Nederlandse slachterijen, Van Rooi en Compaxo verhogen hun notering voor deze lopende week met 4 cent en komen uit op €1,46. Ook Hilckmann verhoogt zijn notering met die vier cent en komt uit op €1,45. Ze volgen Vion dat maandag eveneens met 4 cent verhoogde.

De huidige verhogingen komen vooral voort uit een krapper aanbod van vleesvarkens. Uit de vleeshandel wordt gemeld dat de afzet richting retail onder invloed van het wat betere weer (barbecue) iets beter loopt. Toch worden de huidige verhogingen van de inkoopprijs niet teruggehaald in de vleesverkoop. De hoop is dat de hogere inkoopprijs zich toch op enig moment vertaalt in hogere vleesafzetprijzen. Wat echter niet helpt, is dat de eerste partijen vlees uit de Particuliere Opslagregeling nu weer op de markt komen. Weliswaar gaat een behoorlijk deel van dit vlees de wereldmarkt op, een deel van het vlees moet ook binnen de EU zijn weg vinden en zit dan de huidige verse productie in de weg.

De Europese vleesmarkt is nog steeds slap. Als gevolg van de crisis in Griekenland is dit land vrijwel weggevallen als afzetland voor karkassen. Vooral Nederland, Duitsland en Frankrijk zetten daar vrij veel karkassen af. Ook uit Italië komt weinig vraag, ook omdat het in dat land economisch niet goed gaat. Het is dan ook de vraag hoe lang deze hogere varkensprijzen stand houden.

Prognose: stijgend.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat

Eén reactie

  • Hogman1

    positief blijven Sake ,de zon schijnt,ze zijn duurder omdat het niet kan??

Of registreer je om te kunnen reageren.