Varkenshouderij

Achtergrond 4030 x bekeken 10 reacties

Duitse varkensnoteringen onderuit

De Duitse Vereinigungspreis is gisteren met 4 cent gezakt naar €1,49 per kilo geslacht gewicht. Tönnies verlaagde zelfs met 8 cent naar €1,45 per kilo. Daarmee is de periode van prijsverhogingen definitief ten einde. Een prijsverlaging hing deze week al in de lucht; eerder werden op de Teleporc-veiling en bij andere slachterijen lagere prijzen gemaakt.

Een belangrijke reden voor de lagere prijs is de tegenvallende vleesmarkt. Onderdelen voor de grill doen het nog redelijk, andere onderdelen lopen slecht. De inkoopprijs, die de afgelopen weken telkens is verhoogd, loopt inmiddels te ver vooruit op prijzen die slachterijen in de markt kunnen maken. Een aantal slachterijen reageert op de moeilijke markt door minder te gaan slachten.

De verwachting is dat in navolging van de Duitse notering, Nederlandse slachterijen een stap terug gaan zetten. Deze slachterijen ervaren ook problemen op de vleesmarkt. Bovendien loopt de afzet naar de markten buiten de EU stroef. Voor de huidige markt zijn er varkens genoeg, dus dat is geen reden de prijs in de benen te houden. De verhogingen die deze week nog zijn doorgevoerd kunnen wel eens van korte duur zijn.

Prognose: varkensprijzen dalen

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat

Rene Stevens

Laatste reacties

 • niet

  Paniek nergens voor nodig!!!

 • slutter

  Bull-shit...

 • John*

  toch makkelijk een prijs maken nadat je het aanbod geinventarisserd of zelfs ontvangen hebt..


  laat de wereld maar is omdraaien.. eerst maar een prjs zetten en afachten hoeveel varkens er dan aangemeld worden..

  dus nu een priijs maken voor over 2 weken stalchten..

 • niet

  waarom zullen ze dat doen?? Zijn er genoeg en ze komen toch!!! 

 • Biggemans

  John* tieperitus ? boos ? of pintje op ? de vingers vielen niet op de juiste toets ,,,,

 • John*

  neuh vind het gewoon laf hoe slachterijen omgaan met de prijs.. wordt eindelijk een prijs neergezet waarmee weer het aanbod los komt : dus vraag en aanbod in balans en dan meteen weer de prijs drukken. met de VION weer voorop...

 • joohoo

  Hier is europese steun harder nodig dan in de melkveehouderij!!.

 • evanderpasch1


  als je de varkens 8 cent laat zakken zul je het vlees deze week wel goedkoper moeten verkopen,inkopers houden varkensprijs toch ook in de gaten

 • piggy


  probeer niet te veel varkens te leveren dan komt er misschien weer meer vraag hoop moet je houden toch?

 • Biggemans

  HOOP is weg

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.