Varkenshouderij

Achtergrond

Duitse varkensbeurs zakt 3 cent

Damme - De internetveiling van de Duitse varkensbeurs leverde dinsdag per kilo 3 cent minder op dan vorige week vrijdag. Eind vorige week kelderde de prijs al met 10 cent per kilo.

Het gemiddelde prijsniveau daalde op dinsdag naar €1,44 per kilo geslacht gewicht. Daarmee ligt de prijs 16 cent lager dan het hoogste prijsniveau dat op 12 juni werd gerealiseerd. De prijsdaling is het gevolg van een moeizame vleesafzet. Diverse slachterijen in Duitsland hebben hun productie omlaag geschroefd en daardoor is de vraag naar slachtrijpe varkens kleiner geworden. Dat terwijl varkenshouders uit vrees voor verdere prijsdalingen juist meer varkens hebben aangeboden.

De prijsdaling op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs wordt dan ook gezien als een thermometer van de stemming in de varkensmarkt. Hieruit kan worden afgelezen dat op woensdag opnieuw lagere prijzen kunnen worden verwacht van de Duitse slachterijen en de Vereinigungspreis. De noteringscommissie van de Vereinigungspreis heeft bovendien nog een inhaalslag te maken omdat de prijs vorige week met 4 cent omlaag ging naar €1,49 per kilo, terwijl de slachterijen hun prijzen met 8 cent verlaagden naar €1,45 per kilo geslacht gewicht.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.