Varkenshouderij

Achtergrond 2515 x bekeken 9 reacties

Biggenprijzen stabiel

De beursprijs voor biggen is deze week ongewijzigd gebleven op €32. Ook Vion heeft de notering gelijk gehouden.

In de markt valt te beluisteren dat de huidige markt slecht is, maar ook weer niet heel slecht. Het aanbod van biggen wordt wat kleiner. Binnen vaste koppelingen loopt de afzet van biggen over het algemeen gewoon door. Vrije biggen zijn echter veel moeilijker af te zetten. Van het exportfront is weinig te melden. De export naar Duitsland loopt door, maar op een duidelijk lager niveau dan vorig jaar. Andere bestemmingen zijn er nauwelijks.

Dat de biggennotering ook deze week op €32 blijft staan, is te danken aan de varkensprijsontwikkeling. De stijgende varkensprijs zorgt voor de huidige stabiele notering. Bovendien staan de Duitse noteringen onveranderd op €46. Ook dat zorgt voor steun in de rug voor de Nederlandse noteringen. Daarbij moet echter niet vergeten worden dat de definitieve prijszetting voor biggen in de handel anders loopt dan in Nederland. In Duitsland blijft de notering langer stabiel, maar gaan eerst de toeslagen omlaag. In Nederland werkt het vaak net andersom. De toeslagen staan vast en het is de notering die fluctueert.

Prognose: stabiel

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u via de volgende link in Boerderij op Maat:
Diverse biggenprijzen

Laatste reacties

 • Wim Toornstra


  Dus eigenlijk moeten ze dus gewoon zakken.

 • wullus

  Heemaal met je eens Wim ze moeten gewoon zakken, want 'misschien' brengen de vleesvarkens over drie tot vier maanden wel minder op dan nu en dat risico ligt wederom bij de mester!

 • Pietje L

  De biggen moeten niet zakken. De varkensprijs moet gewoon omhoog. Ook de fokker wil verdienen. En ik denk dat de meeste fokkers  de laatste jaren meer hebben moeten investeren dan de mesters. En ik ben ook gewoon mester.

 • wullus

  Dag Pietje L. De varkensprijs gaat echt niet omhoog als de biggen te duur blijven, want dan blijft het aanbod te groot voor de uiteindelijke vraag. Gegroet Wulles

 • Pietje L

  Dat zeg ik ook niet Wullus. Ik wil alleen maar zeggen dat iedere schakel in de keten wat moet verdienen. En als je denkt dat de biggenprijs te hoog is kun je ze beter zelf gaan fokken.

 • V. Arkenshouder

  Fokkers hebben de laatste jaren ook niet verkeerd geboerd pietje!!

 • priems

  Eerst minder biggen want anders komen er niet minder vleesvarkens en de big is de laatste 3 jaar te veel voor betaald

 • John*

  als er minder biggen komen zullen ze gemiddeld duurder worden. de bedrijven met de hoogste biggenprijzen blijven over. Dit spel loopt al jaren zo.

 • W Geverink

  Goeie biggen met een hoge gezondheidsstatus presteren en renderen beter en een mester zal heel geen bezwaar hebben om wat extra te betalen. De biggen van de foto hierboven verdiend niemand wat aan.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.