Varkenshouderij

Achtergrond 2639 x bekeken 3 reacties

Pas op de plaats voor Duitse noteringen

De varkensprijs van Tönnies blijft deze week stabiel op €1,45 per kilo geslacht gewicht. Ook de Vereinigungspreis maakt even pas op de plaats.

Eerder bleef ook de internetveiling op hetzelfde prijsniveau. Stabiele prijzen hingen al een paar dagen in de lucht. De prijzen zijn de afgelopen weken gestegen. Er is de markt en slachterijen veel aan gelegen niet voor de muziek uit te gaan lopen.

In Duitsland heerst nog steeds een positieve stemming. Dat is te danken aan een goede vleesverkoop. Van een teveel aan varkens is geen sprake. Ook in Nederland is het totale aanbod niet bijzonder groot, wat de markt een stuk gemakkelijker maakt. Nederlandse slachterijen zien goede vleesverkopen en willen de varkens graag hebben. Vion verhoogde daarom deze week 4 cent en Van Rooi 5 cent.

De varkensmarkt is de laatste gebroken week goed doorgekomen. Ondanks een slachtdag minder worden de varkens goed opgenomen. Het is een teken dat de varkensmarkt gezonder is dan een paar weken geleden. Deze trend kan zich richting de zomer voortzetten, maar er liggen ook gevaren op de loer. Het vlees uit de Particuliere Opslag komt weer op de markt, de Europese consumptie staat onder druk en mondiaal ervaren exporteurs sterke concurrentie.

Prognose: prijzen stijgen.

Rene Stevens

Laatste reacties

  • niet

    rustig aan met leveren volgende week plus 5 vleesvarkens

  • info110

    iedereen moet gewoon rustig door leveren. en het liefst nog iets zakken in de kg`s.

  • boerkebrabant

    juist, de slachterij moeten nu de regie gaan overnemen, door de varkens elke week maar met hooguit 2 cent te verhogen, dan worden er geen varkens thuis gehouden, en komt er geen plotselinge overaanbod, iedereen max +2 behalve vion dan, die lopen nog enkele centen achter die ze nu via de achterdeur betalen

Of registreer je om te kunnen reageren.