Varkenshouderij

Achtergrond 2433 x bekeken 6 reacties

Duitse noteringen gelijk

De Duitse varkensprijs blijft volgende week staan op €1,40. Compaxo verlaagde zijn notering voor deze week met 7 cent.

Van Rooi heeft nog geen prijs bekend gemaakt voor deze lopende week. De Nederlandse varkensprijzen zijn naar verhouding de afgelopen twee weken nog harder omlaag gegaan als de noteringen in Duitsland.

De vleesafzet loopt zeer moeizaam. Dat geldt voor de interne Europese markt en ook voor de exportmarkten derde landen waar de Europese Unie flink last heeft van de Amerikaanse exporteurs die verloren marktaandeel van de afgelopen anderhalf jaar (PED) willen terugveroveren.

Aan de andere kant is er ook sprake van een groter aanbod van varkens. Vooral in deze gebroken weken met veel slachtdagen die uitvallen breekt dat de markt flink op.

In Duitsland blijft de notering voor volgende week stabiel. Veelzeggend is echter dat Danish Crown een mislukte poging deed om een hauspreis neer te zetten van €1,35. Ook zijn er slachterijen die slachten voor de regionale markt die hun capaciteit tijdelijk terug schroeven, omdat ze het vlees gewoonweg niet kwijt kunnen. Het doet vrezen voor de volgende week. Het is maar zeer de vraag of de noteringen in Duitsland het huidige niveau weten vast te houden.

Prognose: stabiel, mogelijk dalend.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Varkensprijs Tönnies

Varkensprijs Van Rooi Meat

Laatste reacties

 • John*

  als je met het verlagen van de notering de vraag niet verhoogd heeft t geen zin om verder te verlagen... Dan kan je beter minder leveren en prijs t zelfde houden. nu is t allebei...

 • leftturn

  maar als je minder levert, heb je dus volgende week nog zwaardere varkens. en leggen we ook geen biggen op. dit is de reden dat normale noteringen dus met euro's tegelijk zakken.
  uiteindelijk gaat de vraag omhoog als de prijs daalt. als inkoper zou ik ook nu een dag later bestellen. 


  <div>ik waardeer altijd de positieve insteek van john, maar het is niet altijd even waardevol in de praktijk.</div>

 • John*

  @ leftturn,

  is dat niet het probleem van de varkenshouderij? dat we niet meer flexibel zijn en geen tegenslagen op de markt op kunnen vangen?

  afnemer biedt minder voor de varkens en er worden er nog meer over het hek van de slachterij geworpen. laat ze toch lekker zitten!

  aflevergewichten van de biggen zijn nu laag > vermeerderaar hoeft nu niet te leveren voor de plaats maar toch moet de prijs naar beneden. Dus toch maar pushen om de biggen verkocht te krijgen want de week er op zijn ze minder waard.. laat ze toch lekker zitten!

  twee dingen die totaal niet passen in de markt van vraag en aanbod. en zijn ontstaan doordat we als bedrijven of keten niet meer flexibel zijn.

 • boer12

  p

 • corsmitvarkenshouderij

  Wij als vleesleveranciers kunnen toch wel, samen met de handelaren die het prijsdruksysteem van de slachthuizen inmiddels begrijpen, voor elkaar krijgen dat we in de weken dat er een slachtdag uitvalt, het aanbod met ruim 10 procent laten dalen?

  Als we in plaats van ca 210 vleesvarkens per vracht, in deze weken 180 vleesvarkens afleveren, dan is er minder aanbod bij het slachthuis, en het lijkt me sterk dat onze stallen dan meteen te vol zitten of de vleesvarkens de volgende keer meteen te zwaar zijn. Onze portemonnee is toch al leeg...

 • c.putten

  we maken er teveel,dat is het probleem wat we ons zelf aan doen,maar je ,een boer en een zog he nooit genog.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.