Varkenshouderij

Achtergrond

Vion verhoogt prijs met 4 cent

Vleesconcern Vion verhoogt zijn varkensprijs deze week met 4 cent naar €1,46 per kilo geslacht gewicht. Met de plus van 5 cent vorige week komt de totale prijsstijging in twee weken op 9 cent per kilo.

De prijsmutatie bij Vion loopt daarmee in de pas bij de prijsontwikkeling van de Nederlandse beursprijs. Vleesconcern Hilckmann voegt deze week 7 cent bij de varkensprijs. Vorige week bleef dit concern met een prijsverhoging van 3 cent nog achter bij de andere slachterijen. Daarmee noteert Hilckmann net als de Duitse partijen nu 10 cent hoger in twee weken tijd. Vergeleken met medio januari ligt de notering nu 25 cent hoger. Desondanks bedraagt het gat met dezelfde week van vorig jaar nog 12 cent per kilo.

De prijsverhogingen zijn vooral het resultaat van een krap aanbod aan slachtrijpe varkens in Duitsland. Begin deze week lijkt de marktsituatie in Duitsland zich te stabiliseren. De Nederlandse slachterijen kunnen een adempauze goed gebruiken om zodoende meer tijd te hebben om stap bij stap de hogere inkoopprijzen door te kunnen berekenen in de verkoopprijzen.
Prognose: stabilisering.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links:
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.