Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

Varkensnoteringen blijven gelijk

Van Rooi Meat heeft zijn varkensprijs voor deze week gelijk gehouden op €1,36. Hilckmann en Vion verlaagden eerder deze week met 1 cent. Compaxo deed er lang over om een notering vast te stellen. Het bedrijf gaf uiteindelijk een onveranderde prijs af van €1,38.

In Duitsland zijn de belangrijke noteringen voor volgende week gelijk gebleven. De Verenigungspreis, Tönnies en Vion staan op €1,40.

De Nederlandse slachterijen melden een tegenvallende vleesafzet in de aanloop naar Pasen. Vooral het voorvlees (nekken en schouders) loopt niet goed weg en wordt veel ingevroren. Het slechte weer zorgt ook niet voor een aantrekkende afzet. Sterker nog: het zorgt voor een algemeen vrij negatief sentiment. Iedereen wacht op mooi weer.

Ook de afzet van vlees naar Engeland en Griekenland loopt niet goed en drukt dus op de resultaten.

Voor de komende weken blijft het een beetje koffiedik kijken. Uit Duitsland komen geluiden van krap aanbod en dus kans op stijgende prijzen. De Teleporc-veiling van dinsdag kwam 2 cent hoger uit en zou kunnen duiden op een stijging. In Nederland is het sentiment wat minder positief. Forse prijsverhogingen lijken er voorlopig niet in het verschiet te liggen.

Prognose: stabiel.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat

Laatste reacties

  • Wim Toornstra


    Zolang we vion hebben als prijsdrukker nr1 zal het in NL niets worden.

  • w v gemert


    Vion (lees Rabo ) morgen plus een? !!!!!!

  • LUCTOR


    Laat de supers nog  even door stunten met het schouder vlees. Deze week schouder karbonade gehaald €2,68 per kilo ben blij dat ik geen varkens meer heb.

Of registreer je om te kunnen reageren.