Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Twijfelachtige verhoging biggenprijs

De definitieve beursnotering voor biggen stijgt deze week dan toch naar €38,50. Vrijdag was de verwachting nog wel onveranderd. De huidige verhoging is voor een belangrijk deel een gevolg van de prijsstijgingen voor varkens. Ook speelt mee dat men met deze verhoging de hoogte van de toeslagen in de hand wil houden.

In Duitsland, de belangrijkste afzetmarkt voor Nederlandse biggen, stegen de noteringen maandag eveneens. De Nord-Westnotering ging met €1,50 omhoog naar €46,00.

De handel meldt echter dat de afzet van biggen stroever loopt. De verhoging van de beursprijs wordt met opgetrokken wenkbrauwen bekeken, omdat die niet zou stroken met de werkelijke situatie. De prijzen staan onder druk. Nu de Duitse varkensprijs voor volgende week met 3 cent onderuit gaat is het met de biggenhandel ook wel gebeurd. Achteraf was deze 50 cent een week eerder mogelijk meer gerechtvaardigd geweest.

Het aanbod biggen neemt zienderogen toe. De export naar Spanje, die de afgelopen weken zorgde voor een flinke steun in de rug, is nagenoeg stilgevallen. Er is wat afzet naar Oost-Europese landen. Maar de Nederlandse biggenafzet blijft voor het allergrootste deel afhankelijk van de Duitse afzet.

prognose: daling in het verschiet.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u via de volgende link in Boerderij op Maat:
Diverse biggenprijzen

Eén reactie

  • brabantsduitserke

    bestellingen lopen anders vlot binnen bij ons klingelt de telefoon de hele dag voor biggen, het zal wel aan mij liggen maar wat hierboven staat geschreven strookt niet met de realiteit.

Of registreer je om te kunnen reageren.