Varkenshouderij

Achtergrond 1697 x bekeken 1 reactie

Notering Duitsland 3 cent lager

Het is voorlopig weer gedaan met stijgende varkensprijzen. De daling van de varkensnoteringen voor volgende week in Duitsland met 3 cent is een geweldige domper voor de vleesvarkenshouders.

De daling komt ook onverwacht. De signalen tot en met dinsdag wezen op een stabilisering van de varkensnoteringen op het niveau van €1,50. De Duitse Vereinigungspreis met in het kielzog ook Tönnies kwam dinsdagmiddag echter vroeg en zorgde voor een forse ontnuchtering.

In Nederland verhoogden Van Rooi en Compaxo hun notering voor deze lopende week met 3 cent. Ze volgen daarmee niet Vion, die afgelopen maandag de notering met 4 cent verhoogde. In feite nemen ze een voorschotje op volgende week. Hun verlaging kan volgende week een centje minder zijn.

De oorzaak van de dalende varkensnotering ligt in de moeizame vleesmarkt in Europa. De hogere inkoopprijs van de varkens wordt niet terugverdiend in het vlees. Weliswaar loopt de afzet van voorstukken van het karkas wat beter, onder invloed van het iets betere weer, daar tegenover staat een tegenvallende afzet en prijsvorming van hammen en middels. De export naar derde landen loopt goed, maar biedt geen ruimte voor een sterk hogere afzet. Het moet van de interne markten komen en dat lukt op dit moment niet.

Prognose: stabiel.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Varkensprijs Tönnies

Varkensprijs Van Rooi Meat

Eén reactie

  • niet

    Daar is de dalende tendens weer ingezet!!!! Het blijft lastig helemaal nu de mestprijzen de pan uitlopen. Jammer om er nog geld in te steken in nieuwe stallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.