Varkenshouderij

Achtergrond 1003 x bekeken

Biggennoteringen maken pas op de plaats

De biggennoteringen maken pas op de plaats. De beursprijs staat op €38. Eind vorige week leek het er nog even op dat de beursprijs mogelijk iets zou stijgen. Dit om de toeslagen die worden betaald voor de biggen enigszins onder controle te houden.

Er worden forse toeslagen betaald tot wel €10 à €12. Dit wordt in de kringen van Vee en Logistiek Nederland toch wel als ongewenst gezien. Een van de redenen destijds voor het samengaan van de DPP-notering en de beursprijs was om op die manier een betere grip te krijgen op de ontwikkeling van de toeslagen.

De verwachting is dat de biggenprijs dit niveau nog even kan vasthouden. De komende weken zal het aanbod groeien en dat kan betekenen dat de prijzen onder druk komen.

De afgelopen weken is er extra afzet geweest van biggen naar Spanje. De verwachting is dat die afzet voorlopig ook wel zijn hoogtepunt heeft gehad. Veel hangt ook af van de ontwikkeling van de varkensprijs. De verwachtingen voor de komende weken voor de varkensprijs zijn wisselend. In Duitsland is meer optimisme over de varkensprijsontwikkeling dan in Nederland. Als de varkensprijs stijgt, is dat vanzelfsprekend ook positief voor de biggenprijs.

Prognose: stabiel.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u via de volgende link in Boerderij op Maat:
Diverse biggenprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.