Varkenshouderij

Achtergrond 1046 x bekeken

Biggennoteringen gelijk

De handel in biggen vlakt af. Het aanbod van dieren is toegenomen en de vraag vanuit Spanje neemt langzamerhand af. De biggennoteringen blijven deze week gelijk. In de vrije handel gaan de prijzen al omlaag.

Dat de varkensprijs omhoog gaat, is positief. Het geeft wat meer vertrouwen bij de vleesvarkenshouders. De afgelopen weken was er een krap aanbod van biggen. De handel liep goed. Er werden flinke toeslagen betaald. Belangrijke factor was ook Spanje, waar relatief veel biggen naar toe zijn geëxporteerd. De Spaanse vleesvarkenshouders willen hun stallen vol hebben met het oog op het toeristenseizoen.

Die export naar Spanje zal de komende weken verder afvlakken en dan is vooral de Duitse afzetmarkt van groot belang voor de Nederlandse vermeerderaars. In een situatie van een toenemend aanbod van biggen wordt de kwaliteit van de biggen steeds belangrijker. De Duitse vleesvarkenshouders willen geen dieren waar ze veel werk aan hebben. De biggen moeten gezond zijn en probleemloos mee kunnen komen in de vleesvarkenshouderij.

Prognose: stabiel tot dalend.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u via de volgende link in Boerderij op Maat:
Diverse biggenprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.