Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Biggenhandel in mineur

De definitieve beursprijs voor de biggen is met één euro gedaald naar €37,50. De Vion-notering staat op hetzelfde niveau. In de biggenhandel is de stemming somber.

De prijzen in de vrije handel gaan hard omlaag; er worden bedragen genoemd van €3 tot €4, vergeleken met een week geleden. De verwachting is dan ook dat de noteringen verder zullen dalen de komende weken. Binnen vaste koppelingen loopt de biggenafzet nog wel redelijk door.

De daling staat ook sterk onder invloed van de ontwikkeling van de varkensprijs. De prijsval in Duitsland is bepaald niet bevorderlijk voor de biggenhandel. "De markt is ziek en totaal niet in evenwicht", zo verzuchtte een handelaar.

De export van biggen naar Zuid-Europese bestemmingen loopt terug. De varkenshouders in Spanje en Italië hebben hun stallen voldoende vol liggen om in het toeristenseizoen te kunnen leveren. Biggen die nu opgelegd worden, zijn na dat toeristenseizoen slachtrijp en dus te laat. De Oost-Europese varkenshouders vragen nauwelijks biggen, juist ook vanwege de slechte prijzen in de vleesvarkenshouderij.

Prognose: daling.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u via de volgende link in Boerderij op Maat:
Diverse biggenprijzen

Eén reactie

  • fire


    zijn wel hele zware biggen op de foto

Of registreer je om te kunnen reageren.