Varkenshouderij

Achtergrond 1455 x bekeken 7 reacties

Vion verlaagt varkensprijs met 1 cent

De varkensprijs van Vion gaat deze week met 1 cent omlaag naar €1,37 per kilo geslacht gewicht. Tegenvallende vleesverkopen binnen Europa liggen daar aan ten grondslag. Bovendien vallen er slachtdagen uit in verband met de viering van Pasen.

Het weer helpt ook niet mee om de vleesverkopen vlot te trekken en dat is te merken aan mindere afzetmogelijkheden voor nekken en schouders.

Vrijdagavond bleef de beursprijs voor vleesvarkens nog onveranderd op €1,34 per kilo geslacht gewicht. Vleesconcern Hilckmann deed weer een stapje terug nadat de prijsverhoging van 1 cent vorige week geen vervolg kreeg. Daarmee noteert Hilckmann met €1,36 per kilo geslacht gewicht weer op het niveau van week 11 en 12.

De Duitse bond van vleesvarkenshouders ISN blijft optimistisch voor deze week. Volgens de bond zijn aanbod en vraag goed in evenwicht. Rekeninghoudend met de paasdagen gaat ISN uit van stabiele prijzen.

Laatste reacties

 • Wim Toornstra


  Wat zullen de biggen goedkoop worden helaas.

 • w v gemert


  Verhogen dan doen ze niet mee of achter de markt aan om niet te veel op te vallen (negatief) en verlagen dan lopen ze in Boxtel (onder speciaal toezicht van de Rabo) voorop. Wat een band-------

 • WT

  Willy,altijd weer die rancune jegens VION.
  NEE, die NVV biggennotering, die maakt vrienden
  en zorgt voor saamhorigheid,
  Laat me nit lachen!!!

 • Ishtar

  Wist de varkens sector als dat ze als wisselgeld gebruikt zijn, en er geen toekomst is voor de varkenssector in NL?
  Heeft LTO dat nog niet verteld?
  Of de NVV?
  Lilianne Ploumen verteld op in volgende video  <a title='https://vimeo.com/123364933' href='https://vimeo.com/123364933'>https://vimeo.com/123364933</a>===>
  Minister Ploumen : ' Nederlandse varkens sector wordt een van de verliezers van #TTIP. ' <===

 • boerkebrabant

  van rooi laat prijzen deze week gelijk. hebben de vion leveranciers weer geluk, die krijgen als ze daar om vragen die ene cent er natuurlijk bij! volgens mij word het tijd dat vion maar geen prijs meer bekent maakt, en de varkens afrekend op de van rooi notering
 • Wim Toornstra


  Een bedrijf als vion dat continu de prijs probeerd te drukken,daar wil je als varkenshouder toch niets meer mee te maken hebben.

 • boerkebrabant

  snap ik ook niet, maar elke week een correctie krijgen en onderhandelen is misschien ook leuk?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.