Varkenshouderij

Achtergrond 2799 x bekeken 5 reactieslaatste update:5 mrt 2015

Varkensprijsstijging abrupt ten einde

Dinsdag ging de notering van de internetveiling Teleporc met 5 cent onderuit.

Daarmee kwam er een eind aan een periode van vijf weken van stijgende prijzen. De Vereinigunspreis ging met 4 cent omlaag naar €1,43. Duitse slachterijen hebben keihard aan de noodrem getrokken en het aantal slachtingen fors omlaag gebracht. Geplande transporten van vleesvarkens zijn doorgeschoven naar volgende week. Tönnies was woensdagmiddag laat met het vaststellen van een notering.

In Nederland heeft Van Rooi zijn prijs voor deze week met 1 cent verlaagd. Compaxo hield de prijs nog wel gelijk. Al met al is het beeld dat sentiment in de markt volledig is omgeslagen. Het is voorlopig weer gedaan met stijgende varkensprijzen. Slachterijen verzuchtten de laatste weken al vaker dat de inkoopprijs voor de varkens te hard omhoog ging. De inkoopprijs voor de varkens werd niet terug gehaald in de vleesverkopen.

Eurostat meldde deze week bovendien dat de varkensstapel in Europa licht is gegroeid. De Europese productie van varkensvlees stijgt dus ook. Dit in een situatie dat de afzetmarkten van varkensvlees er niet veel anders bij liggen dan vorig jaar. Weliswaar is er nu wel een Europese Particuliere Opslagregeling, maar alom wordt er geklaagd dat deze veel te weinig is toegespitst op de huidige marktsituatie.

Prognose: stabiel tot lager.

Laatste reacties

 • varkenshaasje

  duisland stond nog 5 cent hoger dus beurs en slachtend nederland zou onveranderd moeten zijn.
  slachterijen zouden blij moeten zijn met stijgende prijzen en een beetje lucht bij hun leveranciers en niet de hele tijd de winst bij de boer halen en deze kapot maken.

 • producent

  Varkenshouders, jullie moeten nog meer produceren want dat is goed voor de prijs.

 • varkenshouder1

  Op deze manier gaan we vanzelf minder produceren. Retail wil niet de kostprijs betalen, laat staan duurzaamheid en beter welzijn. Daar investeren we dan ook maar niet meer in, Clemens Tonnies.!!!

 • John*

  waar kunnen we varkens laten slachten die we op kunnen slaan? trekken ze over 4 maanden zelf wel uit de vriezer.

 • John*

  varkensprijzen laten stijgen door varkens vast te houden blijkt geen duurzame stijging te geven. krijgen de deksel weer op onze neus.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.