Varkenshouderij

Achtergrond 2387 x bekeken

Varkensprijs stabiliseert

De rust is wat weergekeerd in de vleesvarkensmarkt. De Nederlandse slachterijen hielden hun noteringen voor deze week gelijk. Alleen Vion verlaagde maandag de prijs met 2 cent.

De Nederlandse slachterijen weken af van de ontwikkeling in Duitsland, waar de noteringen voor deze week met 3 cent omlaag gingen. In de handel valt te beluisteren dat de slachterijen tekorten aan vleesvarkens hadden en daarom de prijs niet verlaagden.

De Duitse Vereinigungsprijs voor volgende week is gelijk gebleven op €1,40. Ook Tönnies houdt de notering gelijk.

Het aanbod van varkens in Duitsland loopt terug. De afgelopen weken was het aanbod groot en dat was een belangrijke oorzaak voor de prijsdalingen. Het aantal slachtingen in Duitsland lag net boven 1 miljoen per week. In week elf was het aantal slachtingen 1.036.516. Dat was bijna 9 procent meer dan vorig jaar.

In de aanloop naar Pasen kan de varkensprijs in de benen blijven. Forse prijsstijgingen zijn op korte termijn echter niet te verwachten. Slachterijen hebben nog steeds moeite om het vlees met goede marges af te zetten. De weggevallen Russische markt laat zijn effect nog steeds voelen. Wereldwijd gezien neemt bovendien de productie van varkensvlees toe. Dat maakt het moeilijker om goede marges te maken.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat

Of registreer je om te kunnen reageren.