Varkenshouderij

Achtergrond 1398 x bekeken

Mengvoerprijzen stijgen

De actuele maandprijzen van mengvoeders die het Landbouweconomisch Instituut LEI maandelijks publiceert, zijn verder gestegen.

Standaardbrok A is vergeleken met een maand geleden een dubbeltje per 100 kilo duurder geworden. In twee maanden tijd is er 35 cent per 100 kilo bijgekomen. Vleesvarkensbrok (ew 1,08) is vergeleken met een maand geleden 35 cent gestegen. Sinds januari is deze prijs 75 cent gestegen.

De langzaam stijgende voerprijzen zijn een tegenvaller voor de veehouderij. De gestegen prijs van varkensvoer bijvoorbeeld sinds januari zet de marges in de varkenshouderij verder onder druk, juist ook in combinatie met tegenvallende varkensprijsontwikkelingen.

De verwachting van voeradviesbureau Stigevo is dat de voerprijzen de komende twee maanden nog wat zullen stijgen, waarna stabilisatie kan volgen. Op het ogenblik is er veel onzekerheid over de graansituatie. Ook eiwitrijke grondstoffen zijn relatief duur. Een laatste factor is de koers van de euro. Die gaat omlaag en maakt dat Europa meer euro's moet betalen voor de grondstoffen.

 

Voor de prijsontwikkeling van mengvoer in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links:
Standaardbrok A
Vleesvarkensbrok
Vleeskuikenkorrel
Legmeel

Of registreer je om te kunnen reageren.