Varkenshouderij

Achtergrond 817 x bekeken

Definitieve beursprijs 50 cent lager

De definitieve beursnotering voor biggen is naar beneden bijgesteld op €37,50. Vrijdag was de voorlopige prijs vastgesteld op €38,00.

Ten opzichte van de beursprijs van vorige week is er nog een stijging van 50 cent. De biggennoteringen lijken hiermee hun top wel te hebben bereikt.

De biggenprijsontwikkeling kwam de laatste weken al wat onder druk door de scherpe varkensprijsdaling. Bovendien neemt het aanbod van biggen langzamerhand toe.

In de handel worden toch nog flinke toeslagen betaald. Biggen worden verhandeld voor prijzen van €52 tot €53. Vleesvarkenshouders worden toch huiveriger om deze prijzen te betalen. De varkensprijs staat onder druk en er zijn geen tekenen dat die op korte termijn een flinke sprong zal maken.

De export naar Spanje loopt nog wel, maar de vraag neemt af. In Duitsland zijn de biggennoteringen deze week gelijkgebleven. Ook daar neemt de bereidheid bij vleesvarkenshouders af om meer te betalen voor de biggen.

De verwachting is dat de biggennoteringen stabiel kunnen blijven. Over enkele weken zal het aanbod van biggen duidelijk toenemen en neemt ook de druk op de biggenprijzen toe.

Prognose: stabiel.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u via de volgende link in Boerderij op Maat:
Diverse biggenprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.