Varkenshouderij

Achtergrond 3 reactieslaatste update:5 mrt 2015

Beursnotering €1,50 hoger

De definitieve beursnotering voor de biggen is €1,50 hoger dan die van vorige week.

De notering staat nu op €36,50. Biggen zijn relatief schaars. Er is goede vraag en dat zorgt er voor dat de prijzen de laatste weken zijn gestegen. Vooral ook de toeslagen zijn opgelopen. Veel biggen gaan weg tegen prijzen van rond de €50; wat dus een toeslag inhoudt van €13,50.

De vraag is hoe lang de biggenprijs nog kan doorstijgen. De varkensprijs in Duitsland daalt deze week licht en bovendien is duidelijk dat de Europese varkensstapel ten opzichte van vorig jaar is gegroeid. De internationale marktsituatie is ten opzichte van vorig jaar niet gewijzigd. Deze situatie geeft ook druk op de ontwikkeling van de biggenprijs.

Bovendien is de verwachting dat er over enkele weken weer veel meer biggen op de markt komen. Al met al lijkt het er dus op dat de biggenprijsontwikkeling de komende weken ook zal afzwakken.

De verwachting is dat de toeslagen de komende weken omlaag zullen gaan. De basisnotering zal volgende week nog licht door stijgen, waarna stabilisatie zal volgen.

Prognose: notering stijgt volgende week nog.

Laatste reacties

  • hans veghel

    de mesters laten zich weer opnaaien door de handel om de toeslagen weer omhoog te moeten doen

  • priems

    volgende week -4 kijken of de biggen dan ook zakken

  • John*

    handel dan toch gewoon op de weser ems.. als je nu over die -4 praat.. De weser ems is ook minder extreem gestegen dan de andere noteringen.

Of registreer je om te kunnen reageren.