Varkenshouderij

Achtergrond 1617 x bekeken 1 reactie

Tönnies verhoogt met vijf cent

Tönnies verhoogt de varkensprijs met 5 cent naar €1,40 per kilo geslacht gewicht. De Duitsers blijven daardoor in de pas met de Vereinigungspreis, die gisteren met hetzelfde bedrag steeg en ook uitkomt €1,40 per kilo.

In drie weken is er nu 12 cent bij.

De verhoging van de varkensprijs zet op alle fronten in een gestaag tempo door. Deze wordt geholpen door betere vleesverkopen en een beperkt aanbod van vleesvarkens. De slachtaantallen in Duitsland zijn niet bijzonder groot; vorige week zijn er voor de tweede week op rij minder dan een miljoen varkens geslacht. De verwachting is wel dat de rest van de week het aanbod iets toeneemt maar dat de markt dit wel aankan.

Ook de gevolgen van carnaval volgende week lijken mee te vallen. Er worden wel afleverpatronen een paar dagen verlegd en met stromen varkens geschoven, maar die hebben waarschijnlijk nauwelijks effect op de prijsontwikkeling.

Met een prijs van €1,40 per kilo nadert de Tönnies-prijs in snel tempo het niveau van vorig jaar. Het is niet ondenkbaar dat de prijzen elkaar binnen enkele weken kruizen. Ondanks het slechte nieuws dat de Russische marktopening van de baan is, blijft de varkensmarkt positief.

Prognose: hogere prijzen.

Rene Stevens

Eén reactie

  • chila

    Ze zijn zeker bang dat ze over een jaar te weinig varkens krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.