Varkenshouderij

Achtergrond 5 reacties

Duitse varkensbeurs stijgt naar €1,50

Damme – De internetveiling van de Duitse varkensbeurs leverde op vrijdag een prijsstijging op van 7 cent per kilo. Het gemiddelde prijsniveau steeg daarmee naar €1,50 per kilo geslacht gewicht.

In totaal werden 1.907 dieren aangeboden. Deze varkens zijn allemaal verkocht voor prijzen van €1,49 tot €1,515 per kilo geslacht gewicht. In de eerste weken van dit jaar lag het prijsniveau op de Duitse varkensbeurs gemiddeld op €1,31 per kilo geslacht gewicht.

De Duitse slachterijen en de noteringscommissie van de Vereinigungspreis verhoogden hun prijzen afgelopen woensdag met 5 cent naar €1,40 per kilo geslacht gewicht. Deze noteringen lagen begin dit jaar op €1,28 per kilo geslacht gewicht.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;

verwachte beursprijs voor biggen

beursprijs voor vleesvarkens

Duitse varkensprijzen

Beursprijs zeugen

Laatste reacties

 • w v gemert

  Gelukkig heeft Brussel geen Particuliere Opslag regeling aangenomen ,naar mijn overtuiging hadden wij deze prijsontwikkeling dan niet gehad en waren grote sommen geld niet bij de varkenshouder terecht gekomen maar in de zakken van diegene die altijd al marge hebben.
  Lichter slachten is en blijft de enige mogelijkheid voor incidentele markt ondersteuning.

 • John*

  ik denk dat de PED in bv Duitsland al veel meer schade aan het veroorzaken is dan wij weten, er komen minder varkens en er zijn niet veel biggen nodig wat mijn inziens betekent dat er groeivertraging is van 2 a 3 weken in Duitsland. Ook dit instrument moeten we dus niet vergeten.

 • boerkebrabant

  ook hier in nederland john, ik ken veel bedrijven die toch wel wat tramelant hebben, ook bij ons, ondanks dat er geen ped is aangetoond, denk ik toch dat het er wel zit

 • Bart Jan

  groeivertraging van 2-3 weken, dan de eerste 3 weken ook nog geen biggen nodig. Wie van jullie heren heeft er al bij jullie voerboeren aangeklopt dat het voer moet zakken ivm de ruwe olie prijs?

 • John*

  De griep houd in ieder geval goed huis.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.