Varkenshouderij

Achtergrond 1327 x bekeken

Biggennotering beurs plust €3

De definitieve beursprijs is met €3 gestegen naar €35 per big. De notering blijft daarmee gelijk aan de indicatieve notering van afgelopen vrijdag.

Vergeleken met begin van het jaar zijn de biggen al €11 duurder geworden. De notering kruipt steeds dichter naar het niveau van vorig jaar maar het verschil is nog groot. In dezelfde week lag het niveau op €47,50 per big.

Net als de vorige weken is de situatie op de biggenmarkt positief. Het aanbod aan biggen is ook deze week nog krap. Mede door de aangetrokken vleesprijzen is er een goede vraag naar biggen, zowel in Nederland als in het buitenland. Bovendien is door de betere vleesprijzen de weerstand tegen hogere biggenprijzen afgenomen. Dat alles maakt het mogelijk dat de noteringen verder zijn verhoogd.

Dat de vleesvarkensmarkt dreigt te stagneren is ook een bedreiging voor een verdere opmars van de biggenprijs. Aan de andere kant blijven vraag en aanbod van biggen waarschijnlijk nog gunstig. De kans is groot dat de biggenprijzen nog even doorstijgen maar mogelijk met minder grote stappen dan de afgelopen weken.

Prognose: lichte prijsstijging.

Rene Stevens

Of registreer je om te kunnen reageren.