Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Varkensprijzen komen opnieuw niet van plek

De varkensmarkt kabbelt verder op het stabiele niveau van de voorbije weken.

Hoewel de slachterijen in de afgelopen weken flink veel hebben geslacht en de verkopen van de verschillende vleesproducten vlot verliepen, bleven de varkensprijzen gelijk. De verwachting is dat de noteringen pas weer in het nieuwe jaar verbetering zullen laten zien.

€1,25 per kilo bij Duitse slachterijen

De varkensprijzen blijven voor deze week opnieuw staan op dezelfde plek als in de afgelopen weken. De Duitse slachterijen houden nog altijd vast aan €1,25 per kilo geslacht gewicht en hun Nederlandse collega's van Hilckmann en Van Rooi hanteren een prijs van €1,19 per kilo. Vion komt na een omwisseling uit op €1,23 per kilo, terwijl Compaxo vasthoudt aan €1,20 per kilo geslacht gewicht.

Hoogste aantal slachtingen van 2015

Nederlandse slachterijen hebben vorige week in totaal 318.000 varkens geslacht, het hoogste aantal slachtingen in één week in 2015. Dat blijkt uit cijfers van Rijksdienst RVO.nl. Omdat de slachthuizen veel hebben geslacht in de voorbije weken en varkens naar voren zijn gehaald lijkt een varkensprop, waar voorgaande jaren na de feestdagen sprake van was, achterwege te blijven. In de handel leeft zelfs de verwachting dat de Duitse varkensprijzen in januari van het nieuwe jaar wel eens mooie stap naar boven zouden kunnen gaan maken.

Prognose: prijsstijging in januari.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Eén reactie

  • exvarkensboer1

    De prijs moet nog verder omlaag anders wordt het voer te duur.

Of registreer je om te kunnen reageren.