Varkenshouderij

Achtergrond 2661 x bekeken 2 reacties

Varkensprijs maakt opnieuw pas op de plaats

De varkensprijzen in Duitsland zijn voor de derde week op rij gelijk gebleven. De Vereinigungspreis en de noteringen van de slachterijen Tönnies en Vion GmbH komen opnieuw uit op €1,25 per kilo geslacht gewicht.

Ook in de Nederlandse markt bleven de prijzen staan op hetzelfde niveau als in de voorbije weken.

Vraag trekt aan

Ondanks de stabiele prijzen staat de varkensmarkt er goed voor in Duitsland. De vraag naar varkensvleesproducten loopt op, met de kerstdagen voor de deur. Bij verschillende onderdelen zijn de prijzen aangetrokken.

Geen ruimte voor prijsverhoging

Ondanks de positieve marktsituatie zien de slachterijen geen ruimte om de prijs te verhogen. Varkenshouderijorganisatie ISN spreekt van een varkensmarkt die rijdt met de voet op de rem. De verwachting leeft dat de slachterijen de varkens graag opnemen om voorraden aan te leggen voor de dagen naar de kerst, wanneer geen varkens worden geslacht.

Aantal Duitse slachtingen nog steeds boven miljoen

De slachterijen draaien nu echter op volle toeren. Het aantal slachtingen in Duitsland loopt weliswaar terug, maar komt nog wel uit boven de grens van 1 miljoen. Uit cijfers van het landbouwministerie van onze oosterburen blijkt dat vorige week 1.012.513 varkens aan de haak werden gehangen door de Duitse slachterijen, bijna 20.000 minder dan een week daarvoor.

Nederlandse varkensmarkt stabiel

In de Nederlandse markt is sprake van een stabiele situatie. De prijzen staan net als in Duitsland op een stabiel niveau met een positieve ondertoon. Na de stabiele noteringen van de Beursprijs en de prijs van Vion, staan ook de varkensprijzen van Compaxo, Hilckmann en Van Rooi Meat op hetzelfde niveau als een week geleden.

Prognose: stabiele varkensprijzen.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links:
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Laatste reacties

  • tewe

    positieve ondertoon,het is een schande dat de prijzen blijven staan

  • kalkar

    Tewe, waarom zouden ze verhogen, de varkens komen evengoed wel. Wees eerlijk, jij als directeur van een slachterij zou hetzelfde doen. Zie hier het probleem van mn. de varkensboeren in het kort.

Of registreer je om te kunnen reageren.