Varkenshouderij

Achtergrond 1255 x bekeken 1 reactie

Varkensprijs komt niet van plek

De varkensmarkt kenmerkt zich ook deze week met stabiele varkensprijzen. Het is de vierde week op rij dat de Duitse varkensprijzen blijven staan op €1,25 per kilo geslacht gewicht. Voorlopig worden geen prijswijzigingen verwacht.

Duitse slachterijen slachten deze week volop. Volgende week vallen vanwege de feestdagen een aantal slachtdagen weg, waardoor nu een buffer wordt opgebouwd. Uit cijfers van het Duitse landbouwministerie BLE blijkt dat de Duitse slachterijen vorige week 1.050.203 varkens aan de haak hingen, ruim bijna 38.000 varkens meer dan in de week ervoor. Ook worden de dieren steeds lichter geslacht.

In Duitsland 'boomt der Fleischabsatz', volgens varkenshouderijorganisatie ISN. Vooral karbonades en varkenslende gaan als warme broodjes over de toonbank in de Duitse winkels. Ook in Nederland loopt de vleesmarkt deze week nog vlot door. Slachterijen zien vooral de vraag naar de wat luxere vleesproducten op een hoger niveau liggen. Haasjes en ribben vinden gretig aftrek.

Nederlandse markt

Ook in de Nederlandse varkensmarkt is sprake van gelijke prijzen. De noteringen van de slachterijen staat op €1,19 per kilo geslacht gewicht. Alleen Compaxo noteert €1,20 per kilo. De beursprijs voor vleesvarkens bleef staan op €1,17 en verwacht wordt dat die prijs ook de komende weken niet zal veranderen. Mochten de prijzen inderdaad niet meer veranderen, dan sluit 2015 af met bijzonder lage varkensprijzen. De hoop op verbetering moet worden gezocht na de jaarwisseling.

Prognose: stabiele varkensprijzen.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links:
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Eén reactie

  • putten

    veel hopen dan maar, verder iedereen nog goede dagen gewenst.

Of registreer je om te kunnen reageren.