Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

NVV en LTO Varkenshouderij tegen Brabants mestbeleid

Dat de provincie Noord-Brabant al kaders voor een eigen mestbeleid heeft vastgesteld, schiet bij de voorzitter van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) Ingrid Jansen en de voorzitter van ZLTO varkenshouderij William Meulendijks in het verkeerde keelgat.

Dit is de zoveelste keer dat de provincie 'eigen regels en wetten' invoert.

Tegenhouden mestverwerkingsinitiatieven

Vooral het feit dat de provincie mestverwerkingsinitiatieven tegenhoudt betreuren de voorzitters. Beide voorzitters zijn van mening dat er juist geld verdiend kan worden aan mestverwerking en verwaarding van mest, vandaar dat er geld vrijgemaakt is hiervoor in het plan Vitale Varkenshouderij. Met dit geld kan er door varkenshouders geïnvesteerd worden in de verdere verduurzaming van de sector.

Dieraantallen

NVV en LTO Varkenshouderij zijn verder van mening dat de provincie Noord-Brabant de discussie over dieraantallen onterecht koppelt aan mestverwerkingsinitiatieven. Vanuit de landelijke overheid zijn er voldoende instrumenten beschikbaar waarmee gestuurd wordt op het aantal dieren in Nederland. Een van die instrumenten is dierrechten.

Eén reactie

  • JKr

    ze zijn bang dat het mestprobleem (wat er niet is) opgelost wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.