Varkenshouderij

Achtergrond

Geen beweging in varkensprijzen

Weinig verandering in de varkensmarkt deze week. De varkensprijzen in zowel Nederland en Duitsland komen niet van hun plek en gaan stabiel richting het nieuwe jaar.

2015 wordt daardoor afgesloten met bijzonder lage prijzen. Verbetering van de markt moet in het nieuwe jaar worden gezocht. De verwachting is dat de varkensnoteringen in januari hun weg omhoog zullen vinden.

Gemiddelde Duitse prijs dit jaar €1,38

De Duitse varkensprijzen blijven staan op €1,25 per kilo geslacht gewicht. Het is de 7de week op rij dat de Duitse slachterijen deze prijs hanteren. De gemiddelde varkensprijs in Duitsland lag in 2015 op €1,38 per kilo geslacht gewicht, fors lager dan de gemiddelde prijs in 2014. Vorig jaar lag de gemiddelde varkensprijs nog op bijna €1,55 per kilo geslacht gewicht.

Alleen beursprijs deze week omhoog

In Nederland blijven de varkensprijs van Hilckman en Van Rooi Meat staan op €1,19 per kilo, terwijl Compaxo €1,20 per kilo hanteert. Vion staat op €1,23 na de omwisseling van vorige week. De Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens komt in week 53 uit op €1,18 per kilo, een stijging van 1 cent.

Nederlandse prijzen zullen Duitse volgen in januari

De verwachting is dat de Nederlandse prijzen de Duitse ontwikkeling zullen volgen en in januari ook een stapje omhoog kunnen maken.

Prognose: prijsstijging in januari.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links:
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.