Varkenshouderij

Achtergrond

Duitse varkensprijs noteert stabiel

De Duitse varkensprijzen zijn woensdagmiddag opnieuw gelijk gebleven. In het begin van de week werd nog gesproken over een lichte prijsstijging, maar die bleef uit.

De varkensprijzen in Duitsland staan nu voor de tweede week op rij op €1,25 per kilo geslacht gewicht.

Tönnies dreigde met huisprijs

Aan het begin van de week werden prijsstijgingen voorspeld voor de Duitse varkensprijzen. Varkenshouderijorganisatie ISN meldt dat Tönnies echter dreigde met zogenoemde huisprijzen als de Vereinigungspreis zou worden verhoogd.

Gezien het marktbeeld dat ISN schetst, zouden prijsstijgingen geen gekke zet zijn. De markt verloopt vlot, de aangeboden dieren worden goed opgenomen door de slachterijen. Ook aan de verkoopkant van de markt loopt de handel beter dan in de voorbije weken. Allemaal tekenen dat de varkensmarkt er veel beter voor staat dan een paar weken terug.

Veel varkens geslacht

In Duitsland worden nog altijd veel varkens geslacht. In week 48 registreerde het Duitse landbouwministerie in totaal 1.031.169 varkensslachtingen. Het is voor de achtste week op rij dat er meer dan 1 miljoen varkens in een week tijd worden geslacht. Ook in Nederland worden veel varkens aan de haak gehangen. Rijksdienst RVO.nl registreerde in week 47 311.000 varkensslachtingen, terwijl het gemiddelde dit jaar op zo'n 285.000 slachtingen per week ligt.

Prijs Van Rooi Meat en Vion gelijk, Compaxo verhoogt

In Nederland bleef de varkensprijs van Van Rooi Meat gelijk op €1,19 per kilo geslacht gewicht. Daarmee volgt het concern uit Helmond Vion en de Nederlandse beursprijs, die eerder al op hetzelfde niveau bleven. Compaxo zag ruimte op zijn varkensprijs met 1 cent te verhogen naar €1,20 per kilo geslacht gewicht.

Prognose: stabiele prijzen.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links:
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.