Varkenshouderij

Achtergrond 4484 x bekeken 2 reacties

Biggenprijs vindt weg naar boven

De biggenmarkt heeft de weg naar boven gevonden. Sinds de zomer kwakkelde de markt verder op een laag niveau, maar nu lijkt er eindelijk ruimte te komen voor hogere biggenprijzen.

Het aanbod van de biggen slinkt, terwijl de vraag naar de dieren toeneemt. Dat zorgt een vriendelijke stemming in de biggenmarkt.

Verdere prijsstijgingen voor zijn

Dat het aanbod aan biggen afneemt, is een trend die in de laatste weken al is ingezet. Waar varkenshouders een paar weken terug nog afwachtend waren in het opleggen omdat de biggenprijs niet omhoog ging, leggen ze nu wel op. Nu de varkensmarkt zich wat vaster toont en de biggenprijzen een stijgende lijn te pakken hebben willen mesters verdere prijsstijgingen voor zijn.

Meer biggen naar buitenland

De export laat een lichte verbetering zien. Steeds meer biggen worden als slachtbig afgezet en de uitvoer naar Zuid-Europa loopt beter dan in de voorbije weken. De export naar Oost-Europa valt tegen.

BestPigletPrice omhoog

De verbeterde marktsituatie vertaalt zich in prijsstijgingen. De BestPigletPrice ging met €1 omhoog naar €29,50 per big. In Duitsland resulteert de vlotte handel nog niet in prijsstijgingen. De Nord-West-notering bleef staan op €30 per big.

Prognose: vriendelijke biggenmarkt.


Laatste reacties

  • tuinte1

    Ik sta buiten de sector, maar bij deze grafiek lijkt het al heel wat.

  • boerkebrabant

    slachtbiggen brengen volgende week meer op als biggen voor de mester, flink slachten, ook het aantal zeugen word rap minder, dus misschien zien we licht aan de lange donkere tunnel

Of registreer je om te kunnen reageren.