Varkenshouderij

Achtergrond 2315 x bekeken

Biggenmarkt toont zich vriendelijker

De biggenmarkt staat er een stuk beter voor dan in de voorbije weken. Na de forse dalingen in de varkensmarkt moesten ook de biggenprijzen inleveren in de afgelopen periode. Het ruime aanbod aan biggen liep echter wel terug en daarvan is nog steeds sprake.

De vraag naar de dieren komt wat op gang en dat is merkbaar in de handel. Handelaren geven aan dat de biggen duurder worden verkocht dan in de afgelopen weken en dat een dieptepunt in de biggenmarkt is bereikt. Het slinkende aanbod en de stijgende vraag zorgen voor wat verlichting op de markt met ruimte voor prijsstijgingen.

Hoop op aantrekkende handel in slachtbiggen

De handel in slachtbiggen, die tot nu toe nog wat tegenvalt, zou de druk wat van de biggenmarkt nog verder weg kunnen nemen. Als de vraag naar slachtbiggen aantrekt, zorgt dat voor minder biggen op de markt en dat zou de dieren duurder kunnen maken.

Prijsstijgingen Duitse varkens blijft uit

Het gevaar voor de biggenmarkt schuilt echter in de varkensmarkt. Aan het begin van deze week werden prijsstijgingen voorspeld voor de varkensprijzen in Duitsland, maar die bleven woensdagmiddag uit. Als bij de mesters de middelen ontbreken om biggen op te leggen, zal naar alle waarschijnlijkheid de vraag naar de dieren wat afnemen.

BestPigletPrice met 50 cent omhoog

De BestPigletPrice gaf maandag al een signaal af door met 50 cent te stijgen naar €28,50 per big. In de Duitse markt worden naar volgende week toe ook lichte prijsstijgingen verwacht.

Prognose: stabiele tot licht stijgende prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.