Varkenshouderij

Achtergrond 3688 x bekeken

Actiegroep aan tafel met slachterijen

De actiegroep 'Eerlijke Prijs Agra' gaat in overleg met de slachterijen om inspraak te krijgen in de prijsvorming. Hiermee zijn echter de aangekondigde acties om donderdagavond de slachterij van Vion in Apeldoorn te bezetten nog niet van de baan.

Donderdagmorgen om 10:30 uur staat er een overleg gepland met Vion en de actiegroep, meldt Willy Wolfkamp. Dat Vion niet gereageerd heeft op de brandbrief van de actiegroep kwam door het feit dat Vion de brief niet had ontvangen. Een woordvoerder van Vion geeft aan dat ze zeker wel willen luisteren naar de actievoerders. Eerder dit jaar hebben ze ook om de tafel gezeten met de actiegroep. "Praten kan altijd", aldus Vion.

LTO en NVV sluiten niet aan bij acties

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en LTO Varkenshouderij sluiten zich niet aan bij de blokkadeacties van de Actiegroep 'Eerlijke Prijs Agra'. Een blokkadeactie bij slachterijen past op dit moment niet in het traject dat nu is uitgezet', zeggen voorzitters Ingrid Jansen en Eric Douma van NVV en LTO Varkenshouderij.

Grote, invloedrijke slachterij

De actiegroep 'Eerlijke prijs Agra' begint de actie bij Vion simpelweg omdat het de grootste slachterij in Nederland is. Het bedrijf heeft hierdoor veel invloed op de prijsvorming. Volgende week staat er ook nog een gesprek gepland met Compaxo om over de prijsvorming te praten.

Geen supermarktacties

Acties in de supermarkt staan niet op stapel. Volgens Wolfkamp omdat slachterijen een grotere invloed hebben op de prijsvorming dan de supermarkten.

Vee & Logistiek ingelicht over acties

De actiegroep heeft Vee & Logistiek Nederland ingelicht over de op stapel staande acties. Hierdoor kunnen de transporteurs zich erop voorbereiden. Vee en Logistiek Nederland laat weten dat ze hun achterban ingelicht hebben, zodat ze niet verrast worden bij de slachterijen.

Of registreer je om te kunnen reageren.