Varkenshouderij

Achtergrond 1279 x bekeken

Biggenmarkt blijft onder druk

De biggenmarkt zakt weg en dat is het gevolg van de slechte stemming in de varkensmarkt. Door de dalende varkensprijzen loopt het rendement voor de mesters terug.

Het opleggen van biggen gebeurt wel, maar voornamelijk tegen lagere prijzen. Dat houdt het ruime aanbod aan biggen nog altijd in stand, al spreken handelaren wel van een voorzichtige afvlakking in het aanbod.

Vraag valt tegen

Handelaren omschrijven de biggenmarkt als dramatisch. Het ruime aanbod neemt weliswaar iets af, maar de vraag valt ontzettend tegen. Er zweven nog altijd een hoop biggen boven de markt en die gaan voor lage prijzen naar de mesters. Ook de export komt nog niet van de grond. Mesters in Duitsland leggen op dit moment liever geen dieren op en stellen het kopen van biggen uit.

Biggenprijzen gedaald

De negatieve stemming in de biggenmarkt drukt zich ook uit in de biggenprijzen. Maandag zakte de BestPigletPrice met 1 euro naar €29 per big. In Duitsland ging de Nord-West-notering ook met een euro terug naar €32 per big. Ook de biggenprijzen in Italië lieten een daling zien. Het past allemaal in een zeer moeizame biggenmarkt die het kind van de rekening is van de negatieve spiraal in de varkensmarkt.

Prognose: prijsdruk houdt aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.