Varkenshouderij

Achtergrond 5166 x bekeken 1 reactie

Prijs Duitse varkens daalt fors

De varkensprijzen in Duitsland zijn gedaald naar €1,38 per kilo geslacht gewicht. Na een flink aantal weken met gelijke prijzen stellen de slachterijen hun varkensprijs met 4 cent naar beneden bij.

Het aanbod aan slachtrijpe varkens is groot in Duitsland, terwijl de verkopen nu wat teruglopen.

De Vereinigungspreis en de noteringen van slachterijen Tönnies en Vion GmbH komen uit op €1,38 per kilo geslacht gewicht. Daarmee liggen de prijzen 4 cent onder het niveau van vorige week en 2 cent onder de notering van exact een jaar geleden.

Tönnies zorgt voor spanning op markt

De prijsverlaging volgt nadat Tönnies in het begin van de week dreigde de prijs te verlagen. Het vleesconcern zorgde daarmee voor spanning in de Duitse markt die uiteindelijk resulteerde in een prijsverlaging.

Meer dan miljoen Duitse varkensslachtingen

Het Duitse landbouwministerie registreerde in week 43 wederom meer dan 1 miljoen varkensslachtingen. Tegenover dit ruime aanbod aan varkensvlees staat dat de verkoopprijzen van de verschillende varkensvleesproducten steeds verder zakten, terwijl de varkensprijs in de voorbije weken op een gelijk niveau bleven.

Ruim aanbod varkens in Nederland

In de Nederlandse markt is nog altijd sprake van een ruim aanbod aan slachtrijpe varkens. Dat weerspiegelt zich ook in het aantal slachtingen dat overheidsdienst RVO.nl registreerde in week 42. In totaal werden 307.000 varkens geslacht, hoogste aantal slachtingen sinds eind december vorig jaar. De noteringen van slachterijen Van Rooi Meat (€1,35 per kilo) en Compaxo (€1,36 per kilo) bleven woensdag gelijk.

Door de prijsverlaging in de Duitsland komt ook de Nederlandse varkensmarkt onder druk te staan.

Prognose: varkensprijzen onder druk.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links:
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Eén reactie

  • Vhouder

    verwachtte het eigenlijk al een paar weken geleden

Of registreer je om te kunnen reageren.