Varkenshouderij

Achtergrond 1733 x bekeken 1 reactie

Nederlandse prijzen dalen licht

De varkensmarkt in Nederland en Duitsland laten verschillende bewegingen zien. De Duitse prijzen bleven opnieuw gelijk, terwijl de prijzen bij de Nederlandse slachterijen wederom een lichte daling lieten zien.

De daling in de Nederlandse markt is het gevolg van moeizame verkopen van varkensvlees, bij een ruim aanbod aan slachtrijpe varkens.

Prijs onveranderd

In tegenstelling tot de Nederlandse, kan de Duitse varkensmarkt als rustig en stabiel worden omschreven. Bovendien zijn er weinig signalen dat er iets aan de huidige situatie zal veranderen. Het Duitse ministerie van Landbouw (BLE) registreerde in week 42 1.043.957 varkensslachtingen. Opnieuw meer dan een week eerder. Het ruime aanbod aan slachtrijpe varkens wordt goed opgenomen door de slachterijen.

De slachthuizen hanteren net als voorgaande weken €1,42 per kilo geslacht gewicht. Het is de vierde week op rij dat de prijs niet veranderd. De afzet van de verschillende varkensproducten loopt vlot. Buik en schouders worden goed gevraagd. Alleen de afzet van nekken valt enigszins tegen.

Verdere daling in Nederland

De Nederlandse prijzen zetten deze week de daling van vorige week verder door. Vion en Hilckmann gingen hierin voorop door als eerste te verlagen. Woensdag zakte Van Rooi Meat met 1 cent naar €1,35 per kilo geslacht gewicht. Compaxo noteert €1,36 per kilo, ook een daling van 1 cent ten opzichte van de voorbije week. Het aanbod aan varkens is groot, terwijl slachterijen te maken hebben met moeizame verkopen van de verschillende varkensvleesproducten. In de markt leeft de verwachting dat de Nederlandse prijzen onder druk blijven staan.

Prognose: Nederlandse prijzen licht onder druk.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Varkensprijs Tönnies

Varkensprijs Van Rooi Meat

Eén reactie

  • Ad7

    De slachters hebben momenteel best veel aanbod doordat er veel biggen in Nederland zijn gebleven omdat de Duitse boeren de Weser Ems prijs toch te hoog vinden en wellicht ook niet meer op leggen ivm te weinig marge.

    De Nederlandse slachters zullen misschien denken "er zijn er nu toch genoeg , we pakken alvast wat extra winst"!?

Of registreer je om te kunnen reageren.