Varkenshouderij

Achtergrond

Lichte beweging in biggenmarkt

De biggenmarkt komt voorzichtig in beweging. Handelaren geven aan dat het ruime aanbod van de afgelopen weken wat minder wordt.

De recente prijsdaling in de Duitse varkensmarkt lijkt echter spelbreker te worden in een mogelijk herstel van de biggenprijzen. Handelaren geven aan dat door de verlaging van de Duitse varkensprijzen de biggenprijzen nu zeker niet zullen stijgen. Verwacht wordt dat de noteringen voor biggen maximaal stabiel kunnen blijven.

Veel vleesvarkens geleverd

Nederlandse varkenshouders leggen de stallen op dit moment redelijk snel weer vol. Door het ruime aantal vleesvarkens dat wordt geleverd, komen veel plaatsen vrij. Daarnaast worden ook minder biggen geproduceerd en dat haalt druk wat van de prijs af.

Stroeve export

In tegenstelling tot de positieve geluiden uit de binnenlandse markt, blijft de export nog altijd stroef. Vanuit Duitsland is de vraag naar biggen op een laag niveau, omdat er weinig vertrouwen is in een stijgende varkensprijs.

De Duitse Nord-West-prijs (25kg) bleef dan ook gelijk op €33 per big. Ook de Nederlandse BestPigletPrice noteerde stabiel op €30,50. De prijzen in andere Europese landen kwamen eveneens niet van hun plek.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.