Varkenshouderij

Achtergrond 943 x bekeken 1 reactie

Gesprekken met supermarkten krijgen vervolg

Haarle – De gesprekken die de actiegroep Eerlijke prijs Agra heeft gevoerd met supermarkten krijgen een vervolg. "Maandag hebben we een constructief gesprek gevoerd met inkooporganisatie Super Unie", laat woordvoerder van de actiegroep, Willy Wolfkamp, weten.

"Er was veel begrip van de zijde van de Super Unie voor varkenshouders", vertelt Wolfkamp. "Super Unie hecht meer waarde aan kwaliteit en voedselveiligheid dan aan prijs", vat hij het gesprek samen.

Vervolgstappen richting slachterij

De actiegroep overlegt volgende week over mogelijke vervolgstappen. "Om een betere prijs te beuren moeten we bij de handel en de slachterijen aankloppen", verwoordt hij de mening van de actiegroep. "We willen als boeren meer invloed op de varkensprijs hebben. Eenzijdige prijsbepaling zoals nu gebeurt is passé. Dat is in strijd met afspraken over eerlijke handelspraktijken", besluit Wolfkamp.

Eén reactie

  • schoenmakers1

    opbrengstprijs is eigenlijk niet van belang, die wordt altijd achterhaald, als de kostprijs niet goed is kun je vanalles doen, maar je zult het afleggen

Of registreer je om te kunnen reageren.