Varkenshouderij

Achtergrond 2864 x bekeken 1 reactie

Druk houdt aan in varkensmarkt

De druk is nog niet van de ketel in de varkensmarkt, al zijn er signalen die anders doen vermoeden. Het ruime aanbod aan slachtrijpe varkens wordt vooral in Duitsland nog altijd goed gevraagd door de slachterijen.

In de markt leeft de verwachting dat de Duitse prijzen voorlopig niet zullen veranderen, omdat vraag en aanbod goed op elkaar zijn afgestemd in de huidige marktsituatie.

Nederlandse prijzen omlaag

In Nederland zakte de prijs van Compaxo met 1 cent naar €1,37 per kilo. Compaxo volgt daarmee de prijsverlaging van Vion, dat eerder deze week zijn varkensprijs ook met 1 cent naar beneden corrigeerde.

Van Rooi Meat hield zijn varkensprijs in eerste instantie onveranderd, maar paste de prijs later alsnog met 1 cent naar beneden toe aan. Het concern uit Helmond noteert nu €1,36 per kilo geslacht gewicht.

Duitse prijzen blijven gelijk

De Duitse slachterijen Tönnies en Vion GmbH hielden hun varkensprijzen gelijk op €1,42 per kilo geslacht gewicht. De Vereinigungspreis bleef ook onveranderd op €1,42 per kilo. De Duitse varkensprijzen liggen nu 2 cent boven het niveau van een jaar geleden.

Groot aanbod varkens Duitsland

Het aanbod van slachtrijpe vleesvarkens is nog altijd ruim in Duitsland, maar slachterijen nemen de dieren graag op. De verkopen van de verschillende onderdelen van het varkens verlopen in Duitsland lopen nog altijd vlot.

Dat de Duitse slachterijen op volle toeren draaien is ook te zien in de slachtcijfers. Vorige week werden voor de vierde keer in de laatste vijf weken meer dan 1 miljoen varkens geslacht. In totaal registreerde het Duitse ministerie van landbouw (BLE) 1.037.960 slachtingen in week 41. In Duitsland werden in het eerste halfjaar van 2015 een recordaantal varkens geslacht. In totaal werden 29,3 miljoen varkens geslacht.

Prognose: varkensprijs onder druk.

Eén reactie

  • slutter

    Hilckmann .....zet je schrap,..en blijf Tonnies volgen..........tip van ,n trouwe leverancier

Of registreer je om te kunnen reageren.