Varkenshouderij

Achtergrond 1880 x bekeken 4 reacties

Biggenhandel valt nog altijd tegen

De biggenmarkt bevindt zich nog altijd in zwaar weer. Er zijn heel veel biggen in de markt, maar het plaatsen van de dieren verloopt heel erg moeizaam.

De export verloopt nog zeer moeizaam. Met name de afzet naar Polen is dramatisch, waar op dit moment voornamelijk Deense biggen worden opgelegd. Voorlopig wordt geen verbetering verwacht in de biggenmarkt.

Geen herstel

Een handelaar omschrijft de handel voor de zoveelste week achter elkaar als dramatisch. Normaal gesproken begint de biggenmarkt rond deze periode van het jaar aan een herstel, maar dat is voorlopig nog niet aan de orde. Ook een stabiele varkensmarkt zou kunnen helpen bij het herstel in de biggenmarkt, maar varkenshouders hebben weinig vertrouwen in de markt.

Weinig prijsveranderingen

De prijzen in binnen- en buitenland komen niet of nauwelijks van hun plek. In Duitsland bleef de Nord-West-notering voor de derde week op rij gelijk op €33 per big. Ook in Spanje en Italië was ook geen verandering in de biggennotering waarneembaar.

Eerste BPP-prijs €30,50

De eerste officiële notering van de BestPigletPrice (BPP) kwam uit op €30,50 per big. De BPP moet een bijdrage leveren aan een betere afstemming van vraag en aanbod door middel van vastgestelde toeslagen op basis van procenten.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u via de volgende link in Boerderij op Maat:
Diverse biggenprijzen

Laatste reacties

 • Vhouder

  ze praten de nederlandse big kapot opeens is ie van slechtte kwaliteit en zijn deense biggen heilig hier kunnen we veel last van krijgen

 • Knorretjes

  Viel mij ook al op Vhouder, na mij idee zitten de handelaren hier voornamelijk achter om onrust te houden en de vermeerderaar rustig te houden.
  De handelaren zullen wel minder marge kunnen pakken en daarom moet de kwaliteitsbig volgens hun idee gemaakt worden. Zo kunnen ze duizenden biggen van verschillende herkomstadressen beter vermarkten en voor hun zelf de marge vergroten.

 • Wim Toornstra

  Volgens mij is het ook jaren andersom geweest. De prijs en toeslagen moesten met geweld omhoog. Altijd dezelfde plaat van er zijn er niet veel. En 4 maanden later barste het van de varkens.

 • krulsaart

  We moeten vooral onze kop in het zand steken! De Deense biggen zijn duurder en tegelijkertijd gewilder in (oost) Europa dan de Nederlandse. Waarom zou dat dan zijn?

Of registreer je om te kunnen reageren.