Varkenshouderij

Achtergrond 801 x bekeken 1 reactie

Rusland vraagt Oekraïne om opheldering over PED

Moskou - De Russische veterinaire dienst Rosselkhoznadzor heeft een verzoek om informatie gestuurd naar de Oekraïense regering. Rosselkhoznadzor wil informatie over de uitbraken van de agressieve PED-variant in dat land.

Rusland is bang dat de ziekte over zal slaan naar Rusland en zo een bedreiging zal vormen voor de varkenshouderij. Vorige week werd definitief bevestigd dat in Oekraïne het zelfde virus rondwaart als in Amerika in 2013 en 2014 voor veel schade zorgde.

Rosselkhoznadzor noemt de situatie alarmerend omdat de ziekte kennelijk al de hele vorige zomer heerste in Oekraïne zonder dat daar ruchtbaarheid aan werd gegeven. Oekraïne is daarmee niet in overtreding, want PED is niet meldingsplichtig.

Rusland is vooral bevreesd dat de ziekte de grensregio's Belgorad, Voronezh en Tambov zal bereiken, waar meer dan een kwart van 's lands varkensstapel zit.

Eén reactie

  • Hogman1

    Open en transparant ...neem Rusland als voorbeeld!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.