Varkenshouderij

Achtergrond 1390 x bekeken 1 reactie

Eindelijk plusje voor biggennotering

Na weken van stabiele noteringen is de definitieve beursprijs gisteren met 50 cent verhoogd naar €24,50 per big. De verhoging hing al een paar weken in de lucht, maar werd tegengehouden door de slechte vleesvarkensmarkt.

Toch is de feitelijke situatie nauwelijks verbeterd. Dat is ook de reden dat Vion de biggenprijs nog stabiel houdt. De export loopt slecht en bij afnemers is er weinig bereidheid tot het betalen van hogere prijzen. Maar het aanbod biggen blijft aan de krappe kant waardoor op de beurs ruimte was voor een prijsverhoging.

Maar of de markt nu een weg naar boven gevonden heeft, is allesbehalve zeker. Hoop is gevestigd op het aantrekken van de export. Voor het echt doorpakken van de biggenprijs is echt herstel van de Europese vleesvarkensmarkt nodig.

Prognose: stabiel tot lichte prijsverhoging.

Rene Stevens

Eén reactie

  • putten

    dan is het te hopen dat ze ook RUIMTE VINDEN om de slachtvarkens te verhogen.

Of registreer je om te kunnen reageren.