Varkenshouderij

Achtergrond 2303 x bekeken 20 reacties

Vion volgt Duitse verhoging varkensprijs niet

Het varkensvleesbedrijf Vion gaat niet mee met de stijging van de varkensprijs van het Duitse bedrijf Tönnies. Die verhoogde zijn prijs woensdag met 2 cent naar €1,65 per kilo exclusief btw.

Volgens Vion loopt de vleesverkoop moeizaam en is het aanbod van vleesvarkens deze week ruim. Daarom blijft de Vion-prijs gelijk op €1,57 inclusief btw.

Met zijn gelijkblijvende prijs loopt Vion in twee weken tijd ineens 5 cent per kilo achter op Tönnies. Vorige week haalde Vion 3 cent van zijn prijs af, terwijl Tönnies die gelijk hield.

In Duitsland loopt de afzet van varkensvlees ook niet geweldig. Alleen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen is de vraag iets groter als gevolg van het einde van de vakanties.

Prognose: gelijke prijs.

Laatste reacties

 • w v gemert

  Zo is het niet moeilijk om miljoenen verlies om te draaien in een bescheiden winst voor Vion. Vorige week 5 Eurocent per kg geslachtgewicht te weinig dan is derekensom wel erg eenvoedig n.l. 145000 stuks van 93 kg a 5 cent per kg maakt per week ruim 675.000 Euro. Eerste helt van 2014 gemiddeld 2 of cent per kg te laag, maar waarschijnlijk niet voor alle leveranciers.
  Nogmaals Tonnies 1,65 excl. BTW en Vion 1,48 excl. BTW verschil 0,17 cent per kg

 • hugodewit661

  Geen appels met peren gaan vergelijken w v gemert, als ik jou was zou ik mooi aan Tonnies leveren. Ik laat mijn varkens liever in NL slachten.

 • Biggemans

  Het is toch fantastisch om te lezen dat een vrouw, het voorlopig steeds bij het rechte eind heeft daar bij jullie in Nederland,,,,ga zo door Kathelijne Hilckmann,,,,

  Inkoopmannen neem daar eens een voorbeeld aan,,,,,,,,

 • zeug

  laten we alle varkens eens wegen voor ze naar duitsland gaan komt 1 en ander wel aan licht. maar wodt nu wel interesanter nu om er heen te gaan

 • norbert79

  Zeg W v gemert waarom maak jij je altijd zo druk over Vion???

 • boerkebrabant

  norbert ik denk dat willie niet aan vion leverd, net zo min als ik. het probleem is wel dat vion constant probeert(vermoedelijk omdat ze de zaakjes niet op orde hebben, en daarom minder als de concurenten kunnen betalen) te prijzen te drukken, dan is het voor de concurentie wat makkelijker om ook maar wat te gaan zakken. vervolgens gaan de inkopers van vlees ook een beetje achteroverleunen, op deze manier hebben niet alleen de vion leveranciers last van vion zijn wanbeleid, maar ook de gehele europese varkenshouderij. kijk en daar maak ik me druk om!

 • leftturn

  kan het me wel voorstellen van willie. die generatie heeft de hele teloorgang zien gebeuren, waarschijnlijk zelfs voor gewaarschuwd en zien de hele poppenkast elke 7 tot 8 jaar telkens herhalen. van een renderend bedrijf, alles overnemend wat er te pakken viel omdat er telkens weer een financier in mee ging. vervolgens de prijzen voor de boer naar beneden om het schip drijvende te houden.
  daarnaast een eigenaar die ten koste van alles vast wil houden aan de oude structuur en zeggenschap over sectoren het liefst in eigen hand wil houden.
  als ze graag een soort sector regisseur willen zijn, moeten ze het wel waarmaken en verdienen.

 • boerkebrabant

  internet beurs wederom + 1. wie het snapt mag het zeggen

 • John*

  het is toch algemeen bekend dat vion de rotte appel in de vleessector, nu zijn de pitjes er ook nog uitgehaald dus over een poosje blijft er alleen maar moes over. De afbouwen en opnieuw beginnen met eigen kernwaardes een geen ellende uit het verleden was beter geweest. Al vraag ik me wel steeds af waarom fusies tussen de zuivelbedrijven wel geslaagd zijn en dit bij de varkens faalt?

 • w v gemert

  Norbert79, ik denk dat anderen jouw vraag aan mij al beantwoord hebben.

 • Dirk-jan

  W. van Gemert; wanneer u inderdaad de oud- voorzitter van een belangenbehartiger bent , reageert u in ieder geval een oud-voorzitter onwaardig. U laat geen moment onbenut om VION neer te sabelen.Er is inderdaad best wel eens wat aan te merken op het beleid van deze vleesreus,die overigens als marktleider nogal makkelijk 'gepoort'kan worden wanneer andere bedrijven na hen een prijs publiceren.Maar zolang u geen participatie hebt in VION en er ook niet wil leveren,is het niet gepast om telkens uw frustaties richting dit bedrijf te uiten

 • w v gemert

  Het zijn geen frustraties die ik uit, maar feiten. Als je graag aan Vion levert voor minder dan de marktprijs dan is dat jouw goed recht. Inderdaad ik ben de oud voorzitter in reageer op een site in een vrij Nederland en op persoonlijke titel.

 • Biggemans

  Waar levert die willy dan zijn varkens ?

 • w v gemert

  Fons Mersplas, ik heb dit al diverse malen op dit forum geschreven ,aan een Belgische slachterij.

 • steenbok1

  als alle Ned. slachterijen VION volgen, dan zijn ze toch net zo slecht of net zo goed?

 • Wim Toornstra

  Dat is juist het probleem steenbok. De rest volgt de zwakste schakel.

 • steenbok1

  Dus Koen 10, dan deugen die helemaal niet??

 • norbert79

  Dirk-Jan 100% mee eens.

 • norbert79

  Eind van het jaar maakt het allemaal niet veel uit. Maar W v gemert moet die NVV pet eens afzetten. Net of die club zo eerlijk is?!!!!

 • joannes

  Omdat zuivel een productgroep is die zich veel beter, diverser en verder in afstand laat vermarkten @John*! Vlees is en blijft vlees al mengen ze er tegenwoordig ook allerlei producten bij! Tel daar de vegetarische beweging bij op en de populariteit van zuivel tov vlees is mij in iedergeval duidelijk. De yoghurt trend, ijs en ontbijt, is zelfs terrein aan het winnen op de ontbijtgranen. Waar vindt je een text als deze : Protein. Greek yogurt is high in protein, which helps promote fullness. A typical 6-ounce serving contains 15 to 20 grams, the amount in 2 to 3 ounces of lean meat. That makes it particularly appealing to vegetarians, who sometimes struggle to get enough of the nutrient. An identical serving of regular yogurt, on the other hand, provides just 9 grams, meaning you may feel hunger pangs sooner. In een Gezondheids blad : http://health.usnews.com/health-news/diet-fitness/diet/articles/2011/09/30/greek-yogurt-vs-regular-yogurt-which-is-more-healthful Dit maak je niet bij vlees mee!

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.