Varkenshouderij

Achtergrond 7 reacties

Van Rooi Meat verlaagt varkensprijs met 2 cent

Van Rooi Meat verlaagt zijn varkensprijs deze week met 2 cent naar €1,58 per kilo.

Daarmee volgt het bedrijf zijn concurrenten gedeeltelijk met hun prijsverlagingen van vorige week. Toen haalden Vion en Compaxo 3 cent van hun prijzen af en Hilckmann 2 cent per kilo. Van Rooi Meat noteerde vorige week onveranderd.

Compaxo verhoogt zijn notering deze week met 1 cent per kilo, terwijl Vion en Hilckmann die onveranderd houden. De Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch noteert ook gelijk op €1,65 per kilo. Het Duitse vleesbedrijf Tönnies sluit zich daarbij aan. Vraag en aanbod van vleesvarkens zijn goed in evenwicht met elkaar in Duitsland.

Prognose: prijs gelijk.

Laatste reacties

 • Wim Toornstra

  Vion bedankt misselijk makende slachterij.

 • V. Arkenshouder

  via sms is ie overanderd!!!

  wat klopt er nu?

 • boerkebrabant

  vion bedankt. jullie hebben gewonnen en de varkenshouders verloren. ps in duitsland wel +2, van tonnies kan vion nog niet winnen, en over een paar jaar van van rooi ook niet meer. en dat word tijd!

 • John*

  prutsers zijn het bij de VION.

 • niet

  Vion bedankt de laatste varkens heb je gehad!!!!!

 • groot7731

  Zolang de handelaren nog met volle vrachten varkens aan de slachterijpoort rammelen is er geen noodzaak voor de slachterijen om de prijzen echt te verhogen. Het aantal varkens blijft in Nederland nagenoeg gelijk maar de biggenproductie is flink hoger dan 10 jaar geleden. Denk eens ff na...

 • loeskk1

  V.arkenshouder, welke sms bedoel je. Niet die van Boerderij in ieder geval. Wij melden in onze sms min 2 cent. Derk Klein Kranenberg

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.