Varkenshouderij

Achtergrond 9 reacties

Opbrengst vleesvarkens daalt fors in Duitsland

De opbrengst van vleesvarkens daalde dinsdagmiddag op de Duitse ISN-internetveiling met 12 cent naar €1,54 per kilo exclusief btw.

De forse prijsval is een gevolg van een zeer slecht lopende afzet van varkensvlees en een groot aanbod van vleesvarkens.

De prijsdaling met 12 cent is voor een deel een correctie op de notering van vorige week dinsdag. Die zakte toen met 2 cent naar €1,66 per kilo. Het Duitse vleesbedrijf Tönnies en de Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch haalden afgelopen woensdag 5 cent van hun prijzen af. Die kwamen daarmee op €1,60 per kilo. Na de correctie komt de werkelijke ISN-internetprijsdaling op 9 cent per kilo.

Prognose: prijs lager.

Laatste reacties

 • niet

  ach ja nu nog 30 cent zakken en dan kan de particuliere opslag open. Slachterijen blij en de varkenshouders betalen het gelach zoals altijd. Heb al wel in de gaten worden weer geen fijne feestdagen!!!!!

 • Wim Toornstra

  Biggen ook -9 morgen?

 • Guidion kuijpers

  ..

 • Ishtar

  Je zult toch als sector iets moeten verzinnen, zodat de onbewuste burger zich onbewust enorm gaat volproppen met varkensvlees.
  Zo zal dan de prijs stijgen en hebben boeren een eerlijke prijs.

 • slutter

  Dit loopt verkeerd af !!

 • Jan van het Zand

  Meer varkens aan het spit verkopen. Daarvan zijn de bewerkingskosten lager dan van het geslachte vlees in de supermarkt of bij de slager. In Duitsland is het heel gewoon dat je kip aan het spit koopt op evenementen. Waarom ook niet varkens aan het spit op evenementen in Duitsland?

 • joannes

  Het heeft te maken Google search: tik maar eens ¨meat consumption¨ in! Het leeuwendeel van de gepresenteerde sites zijn Anti! Aan de perceptie wordt gewerkt zou je kunnen zeggen. De Vegetariërs Domineren de Media en daar gaat het mis!

 • joannes

  Nog sterker! Wanneer je ¨vlees consumptie¨ googlet krijg je alléén Anti sites te zien. Over éénzijdige info verstrekking gesproken! Dit is Schandalig in een Democratie waar maar 5 % vegetariërs leven! Een punt om bij de EU commissie aan te kaarten! De gemeenschap wordt gemanipuleerd!

 • Jan Arthur

  Wat Derk niet vermeldt is dat er van de 19 aangeboden partijen er slechts 3 verkocht werden! Of maw van de 3.255 stuks zijn er 2795 varkens niet verkocht. Trek nu zelf de conclusie.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.