Varkenshouderij

Achtergrond 12 reacties

Hilckmann verlaagt varkensprijs met 6 cent

Het varkensvleesbedrijf Hilckmann in Nijmegen verlaagt zijn varkensprijs volgende week met 6 cent naar €1,52 per kilo geslacht gewicht inclusief btw. Deze prijsverlaging valt 1 cent hoger uit dan die in Duitsland.

Het Duitse vleesbedrijf Tönnies en de Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch verlaagden hun noteringen afgelopen woensdag al met 5 cent naar €1,60 exclusief btw.

De afzet van varkensvlees loopt slecht. Vleesbedrijven in de Verenigde Staten mogen sinds 7 augustus geen varkensvlees meer exporteren naar Rusland vanwege de Oekraïne-crisis. Bovendien mogen zes Amerikaanse varkensslachterijen sinds 13 augustus ook geen producten meer naar China uitvoeren. Dat geeft een druk op de markten in Azië. Alleen de goedkoopste onderdelen van het varkenskarkas (poten, ogen en snuiten) zijn nog wel goed te verkopen. Dat kan de prijs van het hele vleesvarken niet overeind houden.

Laatste reacties

 • niet

  Laat maar zakken die handel varkensboeren betalen altijd het gelach!!! Iedereen verdient bakken met geld om de sector heen zie die voerboeren die zo stil zijn!!!

 • Fredrika

  Nog even en we hoeven geen vlees meer te kopen omdat er niets meer verkrijgbaar is

 • detelg1

  Nou Fredrika. We hebben nog steeds te veel vlees. Zodra er bijna niks meer te krijgen is word het pas echt interesant in varkensland.

 • niet

  nou wees niet bang ze halen het liever uit het buitenland dan hier hoor!!

 • bertes

  iedereen doet lelijk over de melkhoederij. maar ga eerst maar eens op les. hoe het moet. als er geld te halen valt in Europa. dan zorgt de melk-afnemer dat de boeren ook wat krijgen. als de slagerij wat krijgt, blijf het geld in de slagerij. de varkensboer krijgt niks.

 • John*

  bertes, je wil zeggen een ECHTE coöperatieve slachterij? met zijn allen paar weken niet aan vion leveren en dan staat er eentje in boxtel voor een appel en een ei..

 • boerkebrabant

  ja, john, dat zou wel eens een idee zijn , een paar weken niet aan vion leveren, dan zijn ze zeker bankroet, en dan als boeren de zaak voor nul euro over nemen, is de zlto blij dat ze er van af zijn, nemen we a van de b in dienst, en dan maken we winst dat we scheel kijken. wat kan het leven toch simpel zijn. zijn we meteen van de rotste appel af.

 • frans1

  Vind het een heel slecht verhaal Derk ,je begint met hilckmann 6 cent onderuit en gaat verder met dat de Duitser ook 5 cent deden ((die stonden al een paar weken wat hoger genoteerd week 35 duitsland plus 2 Nederland min 2 )),en vervolgens ga je over op Amerika en Rusland.
  De -6 cent van Hilckmann zijn hiermee niet verder onderbouwd in je verhaal ,je had beter met Hilckmann contact kunnen zoeken , hadden we mogelijk kunnen lezen waarom en wat er achter schuilt .

 • joannes

  Derk wat wil met die US slachterijen vertellen? Een export beperking voor China geeft toch kansen voor EU slachterijen? Dat ze er niets mee doen is het probleem van de EU slachterijen. Michiel Herkemij heeft aldaar toch connecties? Volgens zijn CV in het NRC. Anders benadert hij maar een paar oud collega´s! Overigens de varkens prijs loopt in de US weer op http://www.cmegroup.com/popup/mdq2.html?code=HEV4&title=Oct_14_Lean_Hogs&type=p#period=W

 • juur

  Aan de prijs in de winkel is niet te zien dat de inkoop prijs lager is.
  Gouden handel.

 • niet

  ja en die gouden handel laten wij oog luikend toe!!!! Zijn wij niet een stel sukkels met elkaar???

 • joannes

  Ze verkopen de keten van toegevoede waardes in één product @niet. Wat voor de boer het verschil maakt, is in de Supermarkt een afrondings verschil. http://www.ah.nl/appie/producten/product/wi108872/ah-basic-schouderham 5,93€ per kilo of 0,89€ voor 150 gram

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.