Varkenshouderij

Achtergrond 5 reacties

Duitse veilingprijs varkens omlaag

door Derk Klein Kranenberg

 

Vleesvarkens brachten vandaag met €1,48 per kilo 5 cent minder op dan afgelopen dinsdag op de internetveiling van de Duitse organisatie van varkenshouders ISN. Daarmee overtreft die val de daling van de noteringen van Duitse slachterijen met 4 cent naar €1,46 van afgelopen woensdag.

Ondanks de forse prijsdaling werden vandaag niet alle 1.620 aangevoerde vleesvarkens verkocht op de ISN-veiling. Het aantal verkochte dieren was 1.440 stuks. Bijna 200 vleesvarkens vonden geen koper, omdat zij de vooraf aangegeven minimumprijs niet haalden. Dat geeft aan hoe slecht de verkoop van varkensvlees loopt. De beursprijs voor vleesvarkens zal vanavond zeker met enkele centen per kilo dalen. Slachterijen zullen die verlaging volgende week volgen.

Laatste reacties

 • c.putten

  waar komen al die varkens toch vandaan? 4 mnd geleden waren er zeiden alle handelaren bijna geen biggen ivm terugkomers en vanalles nog wat. het was allemaal zwetspraat,nooit meer in trappen.

 • John*

  tja als je niet wil slachten zijn er al vlug varkens te veel..

 • Ad7

  Handelaren willen altijd koste wat kost biggen in uw hok plaatsen, dan kunnen zij als ze slachtrijp zijn tenminste weer vleesvarkens verkopen aan de slachterijen. Geen biggen, geen handel!

 • John*

  heb het gevoel dat de lege haken doorberekend worden aan de boeren....

 • Jan Arthur

  @John. De enige reden waarom er veel minder geslacht wordt is dat ook in de slachterijen de verliezen gigantisch zijn! De vleesprijzen zijn nog sneller gezakt dan bij de levende handel.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.