Varkenshouderij

Achtergrond 1430 x bekeken 3 reacties

Prijsdaling varkensbrok zet door

De prijzen van grondstoffen vertonen vanaf april een daling.

Tot omstreeks midden augustus daalde de prijs van het grondstoffenpakket voor varkensvoeders met meer dan 20 procent. Deze prijsdaling vond in eerste instantie plaats onder leiding van de granen, terwijl de afgelopen weken ook de eiwitmarkten (onder leiding van soja) een steentje bijdroegen. De echte prijsdruk op soja moet echter nog beginnen.

Voor de varkensbrok zijn granen, met een aandeel van 70 procent, echter doorslaggevend voor de brokprijs. Dankzij gunstige weersomstandigheden vallen oogsten vrijwel overal mee. Het lijkt dat de goede oogsten in 2013 dit jaar worden overtroffen. Dat geeft een komende maanden verdere druk op de graanprijzen.

Prognose: prijs lager.

Laatste reacties

  • joannes

    Ik heb nog geen Varkensmesters horen juichen!

  • John*

    over meevaller hoor je ze niet he

  • slutter

    We liggen op apegapen!!

Of registreer je om te kunnen reageren.