Varkenshouderij

Achtergrond 14 reacties

Tönnies verlaagt varkensprijs met 3 cent

Het Duitse varkensvleesconcern Tönnies verlaagt zijn varkensprijs voor donderdag tot en met volgende week woensdag met 3 cent naar €1,75 per kilo geslacht gewicht franco slachterij exclusief btw.

Daarmee geeft het bedrijf aan dat zijn prijsstijging met 4 cent per kilo van vorige week te hoog gegrepen was. De afzet van varkensvlees liep vorige week al niet goed en valt deze week nog meer tegen. Komende week beginnen de eerste zomervakanties in delen van Duitsland en Nederland. Daardoor gaat varkensvlees de diepvries in en staat de opbrengst onder druk. Een klein varkensaanbod voorkomt een grotere prijsdaling. Tönnies gaat komende dagen zodoende minder dieren slachten.

Prognose: prijs blijft gelijk.

Laatste reacties

 • w v gemert

  Oftewel, met dank aan VION.

 • niet

  juist sluiten die tent!!!!

 • John*

  je hoef niet heel lekkerder te zijn dan de rotte appel om gegeten te worden als er niet veel keus.

 • groot boerdam

  Het wordt toch mooi weer dus barbecue weer vleesafzet loopt als een trein.
  Maar tonnies weet dat Vion toch niet meer kan betalen dus waarom er geen paar centen eraf.
  Gaat toch nergens meer over!

 • KUUS

  Het is toch wel weer raar: Eerst worden de biggen in het voorjaar duur want er zijn er geen, en de varkens worden dan ook goed aan prijs zeggen de kenners Maar als het vlees voor de Retail te duur word gaan de slachterijen met de prijs naar beneden.
  vion en van rooi hebben de prijs van de biggen in het voorjaar ook omhoog gedrukt nu zijn ze niet thuis. Dus de mester betaald weer het gelach.

 • John*

  de biggen voor de slachtvarkens van deze weken zijn goedkoper geweest dankzij de rusland crisis dus dus dit waren geen dure biggen meer. gelukkig zakt de voerprijs flink. De voorlichter een keer een schop onder de kont verkopen en een keer ander voer proberen levert veel meer op dan de biggenprijs met enkele eurotjes te drukken.

 • slutter

  John,welk ander voer??

 • norbert79

  Willy, willy,willy, altijd maar schoppen tegen VION!!!!

 • w v gemert

  Norbert 79. Nee het is geen schoppen het realistisch de bewegingen in de markt te beoordelen dat leidt tot deze opmerking. Zie ook mijn opmerking op andere Vion gerelateerde onderwerpen.

 • niet

  ja kunnen allemaal lullen maar gewoon niet leveren aan Tonnies!!!!! Kan wel een grote kerel zijn maar geen varkens heeft hij een groot probleem net als de andere slachterijen hier in Nederland. Maar ja zie het hier in de buurt ook wel ze leveren gewoon. Moet weg zeggen ze dan maar niet opzoek gaan naar een andere slachterij

 • John*

  slutter, de fabriek die het verste van je vandaan zit is het goedkoopst. daar moet je is gaan winkelen.

 • sturk

  De nieuwe directie snapt ook niets van de varkensmarkt. En denken met dit prijsbeleid, dat ze het wel gaan redden. De financiële telegraaf van afgelopen vrijdag stond, dat ze zich zelf weer gaan uitvinden. Merkvlees was de toekomst weg van de bulk. Nu vergeet het maar varkens vlees is niet geschikt voor merkvlees. De race met Tönnies hebben ze al lang verloren en de reorganisatie in Duitsland komt 10 jaar te laat.

 • Biggemans

  Heb mister VION Marc van der Lee in een Belgisch promotieblaadje gezien, hij schreef daar over:
  ' 1 dag geen vlees eten en 1 x in de week vis '
  ,,,, lekker bezig ,,,,,

 • sturk

  Hij gaat misschien wel in de Vis

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.