Varkenshouderij

Achtergrond 4 reactieslaatste update:1 aug 2014

Teleurstellende prijsontwikkeling Duitsland

Zeer tegen de verwachting in blijft de Duitse varkensnotering voor volgende week gelijk.

Begin deze week leek iedereen ervan overtuigd dat de notering fors op zou lopen. Die verwachting werd ook aangewakkerd door de ISN-varkensveiling die maandag een notering van plus 6 cent te zien gaf. Onder invloed van de verwachte prijsstijging werden er al redelijk veel varkens aangeboden voor volgende week. Dit in tegenstelling tot deze week waarin het aanbod krap was.

Danish Crown Duitsland was de eerste die aan de bel trok. De markt zou de aantallen dieren die werden aangeboden niet kunnen opnemen, aldus de Denen. De andere slachterijen volgden. De notering blijft dus gelijk. De slachterijen pakken wat marge terug.

In Nederland hebben Van Rooi en Compaxo hun notering voor deze week verhoogd met 4 cent. Vion verhoogde afgelopen maandag zijn prijs met 3 cent. De verwachting is dat de noteringen volgende week ook in Nederland gelijk blijven. Daarna zou de prijs ook onder invloed van de vakanties in Midden- en Zuid-Europa kunnen gaan stijgen.

Prognose: gelijk.

Laatste reacties

 • adriemulders

  let op de toeslagen!!!

 • zeugenstal

  adriemulders ... vertel ,,, leg uit

 • niet

  het is een corrupte zaak, Maffia praktijken met het vlees. We leren het nooit varkens op een hoop gooien en dan verkopen hebben wij macht!! Een slachterij zonder varkens is niets vergeet dat niet en transport kost geld!! Niet voor niets haalt van Rooi veel varkens om zijn slachterij.

 • John*

  de nieuwe directeur van vion zei het zelf, aan de verkoop kant is alles qua prijzen voor langere termijn vastgezet en wil dit nu ook aan inkoopkant doen.. Alleen hoge exportprijzen kunnen een mooi verschil maken maar verder zal de varkensprijs altijd rondom het afgesproken niveau schommelen met de afnemers. Wordt tijd om dit eens te doorbreken. Deze schijnzekerheid kost de boeren handenvol geld.

Of registreer je om te kunnen reageren.