Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs varkensbrok begint te dalen

Met de geringe prijsdaling in juni à 5 cent per 100 kilo is de dalende trend van de varkensvoeders waarschijnlijk wel ingezet, meldt Veevoeradviesbureau Stigevo uit Giessen.

Als wordt uitgegaan van de huidige grondstoffenprijzen zal in de tweede helft van dit jaar een voerprijsdaling van 5 tot 10 procent mogelijk zijn.

Daar komt echter nog bij dat de grondstoffenmarkt de bodem zeker nog niet heeft bereikt. Als de weersomstandigheden gedurende het derde kwartaal van 2014 gunstig blijven voor de ontwikkelingen van de gewassen kunnen de graanprijzen nog met 5 tot 10 procent dalen en die van de eiwitrijke grondstoffen zelfs met 10 tot 15 procent. Dat mondt uiteraard uit in een verdere daling van de varkensbrokprijs.

Het graanaandeel van varkensbrok blijft schommelen rond 70 procent, zodat de invloed van de granen op het prijspeil vrij groot blijft. In het algemeen lijkt het erop dat dit seizoen in veel van de grote productiegebieden goede tot bovengemiddelde opbrengsten worden gerealiseerd. Voor mais is met name in de Verenigde Staten wat opbrengsten betreft de situatie veelbelovend. De Amerikanen voorzien met sojabonen zelfs een recordoogst te gaan binnenhalen. Sojabonen staan er op zich ook goed bij, maar in de komende weken zijn ze wel in een erg belangrijke fase van ontwikkeling van de peul. Heet en droog weer kan dan de opbrengst nog drukken.

Prognose: prijsdaling.

Eén reactie

  • mt

    Vion Helmond wordt al gesloopt aan de achterkant van het pand en ????
    Zonde

Of registreer je om te kunnen reageren.